sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Ensimmäinen tokokoe

No niin. Ensin onnittelen itseämme - tokoura on vihdoin virallisesti korkattu, kisajännitys ylitetty ja ensimmäinen koe kahlattu läpi. Näin tänään siis Keuruulla Tuire Marjamäen tuomaroimana.

Sitten nuhtelut. Jännitys tappoi Rokilta vireen, toivoin että jännitys vaan tuo positiivista täpinää, mutta tänään kävikin niin, että kontaktia ei meinannut koiraan saada ollenkaan ja poju oli ihan kuutamolla. Leikkikään ei oikein sujunut viritellessä ennen koevuoroa. "Sivu" oli taas vaihteeksi Rokille täysin ventovieras käsky. Eniten harmittaa kontaktin ja vireen puuttuminen, koska juuri niiden asioiden kanssa ollaan tehty hurjasti koko kesä hommia ja edistytty oikeasti tosi paljon. Nyt sitten näytettiin Tuire-tuomarille, jonka tokovalmennuksessa oltiin koko viime talvi, ihan samanlaista velttoa ja innotonta menoa, mitä harjoitettiin keväälläkin. Harmi, ettei kehitys näkynyt tänään. Meno oli tosi erilaista kuin vaikkapa viime mölleissä Laukan tokokurssin päätteeksi.

Tulos siis ALO3 pistein 138,5. Ja näin se meni:

Luoksepäästävyys: 10 (10, kerroin 1)
Olin oikein tyytyväinen. Oltiin toisena rivissä, alku oli tahmea enkä meinannut saada Rokia perusasentoon ollenkaan. Ekan koiran kanssa kuitenkin oli vähän hässäkkää ja ehdin siinä koota pakkaa. Roki täpisi tuomarin lähestyessä, mutta piti paikkansa ja todella nätisti haki kontaktin, kun tuomari katsoi hampaita. Hieno!

Paikkamakuu: 10 (30, kerroin 3)
Hieno meno jatkui, Roki teki itselleen tyypillisen levytyspaikkamakuun eikä hievahtanut senttiäkään. Kun palasin luokse, se kokosi itsensä ja nosti leuan maasta. Peruasento oli vino, mutta ei sakotettu.

Seuraaminen kytkettynä: 7 (14, kerroin 2)
Ei ollut kaunista katsottavaa. Suoritimme numerolla 9, joten odottelua riitti, mutta pidimme koirat autossa ja leikitin vasta edellisen koirakon aikana. Seuraaminen lähti jälleen vaikeasta perusasennon hakemisesta ja heti aluksi jo kontakti putosi. Sitten oltiin välillä menossa myös eri suuntiin, josta tuli noottia hihnan kiristymisestä. Kulki se mukana.

Seuraaminen vapaana: 7,5 (30, kerroin 4)
Pykälän edellistä parempaa, muttei paljon. Jätti yhden pysähdyksen istumatta. Puutui edelleen vire ja yhdessätekeminen.

Liikkeestä maahanmeno: 0
Käveli perään, ei mennyt maahan ollenkaan (tätä ei olekaan ennen tapahtunut).

Luoksetulo: 9 (27, kerroin 3)
Ihan siisti. Perusasennot vinot, josta vähennys. Mun mielestä myös himmasi liikaa lopussa vauhtia ja istui eteen liian väljästi.

Liikkeestä seisominen: 0
Ei stopannut ollenkaan, käveli perään.

Estehyppy: 9,5 (19, kerroin 2)
Oikein siisti suoritus. Olisiko perusasennot olleet taas pikkuisen vinossa.

Kokonaisvaikutus: 8,5 (8,5, kerroin 1)
Tähän pistemäärään olen oikein tyytyväinen, koska yhteistyömme ei tosiaan ollut nyt hyvää ja iloista. Yritin kuitenkin olla iloinen ja kannustava ja huomioida Rokia niin seuraamisen aikana kuin uuteen liikkeeseen lähtiessäkin. Tällä kertaa haukuttiin vain kehän ulkopuolella, kehässä ei ilmeisesti kiinnostanut edes sen vertaa...

Yhteensä siis 138,5, kolmostulos ja 9. sija.


Tästä nyt lähdetään uutta koetta suunnittelemaan ja myöskin miettimään, miten hallitsisin oman jännitykseni paremmin. Samalla myös pohdin valmistautumista kokeeseen, kannattaako kokeen lähestyessä tehdä paljon palkattomuustreeniä, käyttää superpalkkaa vai kenties olla harjoittelematta kokonaan. Nyt tehdään palauttava onnistumistreeni tänään tai huomenna ja ensi viikko voitaisiin vaikka tehdä jälkeä ja pitää tokot kokonaan tauolla. Motivaatio ja innokas vire edelleen etsinnässä siis!

1 kommentti:

  1. Hurjasti onnea tuloksesta ja hienoista pisteistä! Se ei ois vaatiny kuin 7,5 toisesta tai 5 molemmista. Eikun treenaamaan virettä sellaisissa tilanteissa jotka sua jännittää. :)

    VastaaPoista