perjantai 5. lokakuuta 2012

Viikon puuhailuja

Tämän viikon ohjelmassa on ollut lenkkiä, tokoa ja jälkeä. Eilen käytiin Nooraa moikkaamassa ja Palokkajärven rantamaisemissa lenkkeiltiin. Todettiin siinä yhteistuumin, ettei Roki nyt ihan ole näyttelykuosissa. Mielenkiinnolla odotan, minkälaiseksi tuo turkki kasvaa, kun uusi karva tosiaan on vähän kiharaa. Toivotaan, että siitä vielä tulee ihan asiallisen näköinen ja joskus saataisiin se viimeinenkin serti plakkariin.

Jäljellä taidettiin käydä keskiviikkona. Tallasin jäljen Hiihtomaahan, muistaakseni oli reilut 300 askelparia. Piti miettiä sopivaa paikkaa tarkkaan, koska tiedän miten paljon Hiihtomaassa käy koiraharrastajia ja nytkin ainakin yksi jälkikurssi pyörii niillä huudeilla. Jälki vanheni noin 2 tuntia.  Pohja ei ollut paras Rokille, mutta toisaalta hyvähän sitä haastettakin on lisätä. Pääasiassa siis pelkkää sammalta, ei juurikaan muuta aluskasvillisuutta, joka helpottaaa yleensä jäljestämistä. Paljon pitkää suoraa, koska jälki oli rinteessä. Kuusi keppiä. Roki nosti ensin takajäljen. Tätä pitää treenata, koska ihan liian usein jälki lähtee janalta mulla samaan suuntaan, mihin olen ollut kulkemassa jäljelle tullessa. Nyt tein vastakkaiseen suuntaan jäljen.

Meno oli kieltämättä vähän töhöttämistä ja siksakkia ja Roki nuuski hajua selvästi maanpintaa korkeammalta. Todennäköisesti kuitenkin seurasi jälkeä aika tunnollisesti, haju vaan liikkuu herkästi sellaisessa maastossa. Vauhti oli liian kova taas, vaikka yritin jarruttaa. Kerran vielä telon itseni ihan tosissaan, nytkin revin nilkkani, astuin kivenkoloon ja törmäsin ties kuinka moneen kantoon ja töröttävään oksaan...

Uskomattoman hienosti hyörimisestä huolimatta nousivat kepit! Tää oli paras jälki ikinä keppien osalta! Jokaiselle kepille Roki päätyi suoraan ilman etsiskelyä ja nosti kepin suoraan suuhun näkyvästi. Enkä yhtään innostanut sitä keppejä etsimään. Meillä ei ollut edes normaalia keppiharjoittelua ennen jälkeä. Kaikki kuusi keppiä ylös ja vielä loppupalkkana ollut oravanhäntäkin löytyi! Oli kivaa :).


Tokossa tänään otettu aamutreeninä seuraamista, aika pitkiä pätkiä. Vire kestää taas hyvin, vaikka lelu on piilossa. Illalla sain liikkuriavuksi Hannan ja tehtiin koeliikkeet kahdessa erässä, pl. paikkamakuu ja hyppy. Hihnaseuraamisessa otettiin aika lyhyet suorat, vapaana seuraaminen oli aika normaali koeseuruu. Luoksepäästävyys onnistui hyvin ja kohtalaisen vähällä haukkumisella, Roki kesti yllättävänkin kivasti perusasennossa. Painui tosin maahan lopussa, kun Hanna jorisi aloituspuheita. Edelleen ongelmia peruasentoon tulossa tuossa tilanteessa. Vinkkejä saatu koeta varten.

Sitten vähän leikitin "kehän" ulkopuolella. Hihnaseuruussa vire säilyi, näin toivoisin homman menevän kokeessakin. Liikkeestä maahanmenoja tehtiin kolme ja ongelmana olikin itse maahanmeno. Kahdella ekalla kaksi käskyä. Treeniä tähän. Palkkasin näiden jälkeen.

Vapaana seuraamisessa vähän kontakti karkaili enemmän ja yksi perusasento jäi väliin. Sain taas palautetta omasta liikkumisesta ja koiran huomiotta jättämisessä. Keskittymällä sain täyskäännöstä paremmaksi ja epäilemättä tuo koiran huomioiminen auttaa myös pysähtymisessä. Tästä kehut koiralle ja luoksetulo. Roki ei istunut eteen ennen kuin käskin. Outoa, koska tätähän on tosiaan treenailtu. Jatkettiin liikkeestä seisomisella. Ja huikeaa, se onnistui! Onnistui siis liikkuroituna, yhdellä käskyllä. Hieno juttu. Vähän on stoppi löysä, pari askelta tulee perään, mutta tätä aletaan korjaamaan vasta, kun itse seisominen alkaa nyt vihdoin olla paremalla tolalla.

Näiden jälkeen palkka ja pari noutoa vielä. Nyt taas vaihteeksi vaikuttaa paremmalta koetta ajatellen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti