lauantai 18. syyskuuta 2010

Viikonloppu taas

Eilen oli jälleen pentukurssin treenit, vähän tuo viikonpäivä vaihtelee, kun vetäjällä on keskiviikkoisin välillä luentoja. Olin itse nyt mukana Rokin kanssa ja tuntui, että ekaa kertaa Roki ei vetänyt ihan hirveitä kierroksia toisista koirista. Eli oli vähän helpompaa pitää koiraa hallinnassa. Tehtiin kontaktiharjoituksia, seuraamista, seuraamisessa käännöksiä oikeaan ja vasempaan, perusasennosta maahanmenoa, liikkeestä maahanmenoa, lelun noutoa ja lelun hyppynoutoa. Seuraamisessa pitäisi edelleen palkata Rokia enemmän (samasta huomautti myös Tiina, kun Liepeellä tänään käytiin). Perusasentoon otettaessa korjaan itse asentoani koiran mukaan ihan vahingossa. Olen kyllä saanut itteni siitä kiinni jonkun kerran, mutta eilen sai vetäjä myös... Hyppynouto sujui Rokilta ehkä ainoana koko ryhmästä. Kaikki muut joko tulivat takaisin ilman lelua tai kiersivät esteen palatessa. Rokilla on vaan noudossa käytettävä palloa ja palkattava narulla. Kokeilin eri vaihtoehtoja ja tuo toimi parhaiten.

Liikkeestä maahanmeno oli ihan uusi juttu, ei oltu tehty aiemmin. Perusasennosta maahanmeno sujuu jo mainiosti ja Roki myös pysyy alhaalla aika hyvin. Nyt sitten liikkeestä saman harjoittelua. Vähän vinoon tuppaa koira menemään alas, mutta siitä se lähtee.

Tänään oltiin sitten Lievestuoreella kylässä pari tuntia. Roki menee ensi viikonlopuksi hoitoon Kimma-siskon kotiin ja nyt käytiin tutustumassa vähän etukäteen paikkoihin :). Ensin heitettiin pieni lenkki, Pessi ja Ipikin olivat mukana, tosin hihnassa ja Roki poukkosi vapaana. Tiina kuvasi sitten Rokia pihassa, kun aurinko sattui pilkottelemaan. Heittelin Rokille palloa ja poju postaili ihan tyylikkäästi kameralle. Ehkä saan kuvia tännekin taas pitkästä aikaa! Omalla pokkarilla kuvat eivät ole hääppöisiä, kun ikinä ei ehdi riittävän valoisalla kuvaamaan ja salama tekee kuvat ikävän näköisiksi. Vierailun lopuksi Roki vielä veti vähän rallia Pessin kanssa. Pessistä on selvästi hauskaa, kun joku idiootti juoksee perässä. Pessi lähinnä lönkytteli ja Roki tuli peesissä vinkuhaukkuen. Juostessa haukkuminen on yleensä väsymisen merkki Rokissa ja on ilmennyt useamman kerran Nemon kanssa peuhatessa.

Kimmaa oli myös tosi kiva nähdä pitkästä aikaa! Paljon on tyttönen kasvanut ja yhteiset piirteet Rokin kanssa ovat ilmeisiä. Esimerkiksi haukku kuulostaa tosi samalta. Ilmeet ja touhut ovat myös yllättävän samanlaiset. Runko kuitenkin on aika erimallinen, Kimmalla pitemmän oloinen, ja takapää selvästi vankempi verrattuna Rokiin. Rokilla taas massaa on enemmän etupuolella, runko lyhyempi ja takapää kapoisempi. Vaikea sanoa, kuinka paljon eroa tekee se, ettei Kimma ole juuri nyt liikkunut ja päässyt kasvattamaan lihasta. Painoeroa noilla on viitisen kiloa. Kimma on nyt ollut ilman kipulääkettä ja ilmeisesti taas aristaa jalkoja aikalailla. Pirteä ja energinen se kuitenkin on, toivotaan, että paraneminen jatkuu hyvällä mallilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti