tiistai 5. heinäkuuta 2011

Nenäpunkki

Roki on ryystänyt hengitystään nyt muutaman päivän ajan. Kotidiagnoosi oli nenäpunkki ja eläinlääkäri oli samaa mieltä. Koira pärskii ja aivastelee ja saa välillä "kohtauksen", jossa se ikään kuin vetää katkonaisesti ja pakonomaisesti henkeä räkäisen kuuloisesti sisäänpäin. Rokilla hervahtaa tällöin takajalatkin ihan linkkuun, kun ryystäminen on niin voimakasta. Roki on muuten ihan normaali, ei tunnu olevan lämpöä, ruoka maistuu ja leikki ja touhuaminen kiinnostaa. Nyt sitten hoidetaan Strongholdilla tuo vaiva. Nenäpunkki tarttuu helposti, joten varmaan sitä löytyy oireilla tai oireettomana niiltä koirilta, joiden kanssa Roki on viime aikoina pyörinyt.

Rokilla oli eläinklinikan vaa'an mukaan pudonnut paino kilolla viime käynnistä pari kuukautta sitten (rokotukset). Se painoi 17,8 kiloa. Aika yllättävää, mutta itse mietin, että on Rokin aktiivisuustasokin noussut, kun jäimme kesälomalle. Toisaalta luulisi, että lihasmassaakin olisi samaa myötä tullut lisää ja sen luulisi lisäävänkin painoa. Eläinlääkäri mietti, että pojan murkkuikä ja hormonitoiminnan lisääntyminen vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja vaikuttaa painoon. Oli sitä mieltä, ettei tarvitse huolestua, mutta Rokin paino ei saa tuosta laskea kyllä yhtään.

Pitänee vähän kasvattaa ruoka-annosta. Se onkin pidetty samana nyt siitä lähtien, kun vaihdettiin Spesificin pentumuona joskus keväällä Hill'sin adultiin. Roki saa tällä hetkellä kaksi kertaa päivässä 2,5 desiä Hill'siä. Kaksi säkkiä se on nyt syönyt Hill'siä. Ensimmäinen oli muistaakseni beefiä ja piti Rokin mahan jatkuvasti löysänä. En tiedä johtuiko sitten ruuasta vai jostain muusta, mutta toinen säkki ostettiin sitten eri aineksilla eli kanaa taisi olla, ja uloste muuttui sen myötä kiinteämmäksi. Nappulan lisäksi silloin tällöin luita, siankorvia jne. Puruluu sillä on aina saatavilla ja syöhän se aikalailla myös nakkia (koska emäntä ei ole jaksanut kuin yhden kerran keitellä sydäntä treeninameiksi).

1 kommentti:

  1. Joo munki koiral on ollu nenäpunkki ja säikähin ihan hirveesti ku se alko vetää henkee sillain oudon kuulosesti sisää kuulosti siltä kun se ei sais henkee.

    VastaaPoista