keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Hyvää ja huonoa

Hyvää se, että Rokin kontrolliverikokeista tuli negatiiviset tulokset. Huonoa se, että lannerangan nikamat ovat vetäneet selkärangan taas ihan jäkkiin ja lannerangassa ei ole joustoa juuri lainkaan. Heijastelee jumia pitkin rangan oikeaa puolta myös rintarangan puolelle. Lihakset kuitenkin vielä kohtuu letkeät eli varmaan aika tuoreeltaan jumittanut selkää taas. Tämä havaittiin hierojalla viime torstaina. Minä olin mielestäni ihastellut Rokin parantunutta liikkumista viime aikoina ja ajattelin jo, että tää on viimeinen hierontakäynti säännöllisellä syklillä tältä erää. Nyt sitten oli hierojakin aika pettynyt ja ihmeissään rangan kunnosta. Yritän saada Rokia parin viikon päähän osteopaatille.

Nyt olen kyllä vähän ymmälläni, yritetäänkö etsiä vielä syitä selän jumiutumiselle vai hoidetaanko vaan jatkuvasti oiretta. Roki on liikkunut normaalisti, ei mitään raskaita harrastuksia tai hyppyytyksiä. Vapaana metsässä tai vaunujen vierellä hihnassa. Pari pitempää päivää se on viettänyt iskän kanssa jäällä, mutta ei liukkailla keleillä ja ihan omaa tahtia, eli sen kummemmin sitä ei ole niissä reissuissa leikitetty. Hierojakin sanoi, että jos tuollainen monen tunnin lenkin päivä rasittaa koiraa, se tuntuisi lihaksissa erityisesti eikä selitä nikamien jumittamista.

Käytin Rokin uimassa Santun ja Annen kanssa pari viikkoa sitten. Sielläkin aloitettiin pitkästä aikaa ihan kevyellä treenillä. Kierros kerrallaan ja lepo välissä. Oisko mennyt viisi kierrosta ja vähän noutoa loppuun. Tarkoitus on kuitenkin käydä koko kevät parin viikon välein uimassa, ja liikuntamuotonahan uinnin pitäisi kyllä olla hyvää myös tukirangan lihaksiston kannalta. Kivaa Rokilla jälleen kyllä altaalla oli!

Ikenistä tuli sen sorttista vastausta, että ei tiedetä mikä aiheuttaa rakkulaa. Ruuan vaihtaminen ja puruluiden poisjättäminen ei ole asiaan auttanut ja rakkulaahan on ollut kuukausitolkulla. Onneksi ei tunnu Rokia häiritsevän. Harmillista kuitenkin.

Voihan pöh näitä vaivoja... :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti