lauantai 19. toukokuuta 2012

Jämsän ryhmänäyttelystä Rokille EH4

Tänään siis pyörähdettiin Jämsässä ryhmiksessä. Pieni jännitys ensikertalaisella puski kunnon päänsäryn aikaiseksi, mutta selvisin kehässä käsittääkseni ihan siedettävästi. Paikka oli kiva nurmikkokenttä ja keli koko päivän mitä mahtavin. Uroksia oli kehässä vain viisi, mutta kaikki Rokin kanssa avoimessa luokassa. Tuomari tykkäsi kautta linjan isommista ja vankkarakenteisista koirista. Roki oli tältä osin tuomarin mielestä oikein sopiva, mutta nartuissa lähes kaikki taisivat alittaa tanskalaisen tuomarin ihannekoon. Piikalle tuli EH ja taisi se syy olla liian pieni koko. Piika kuitenkin 50-senttisenä on oikein hyvänkorkuinen narttu meikäläiseen silmään, tosin Piika on todella pienessä karvassa ja hentoisen näköinen tällä hetkellä.

Rokille siis EH4. Se pääsi tosiaan myös kilpailuluokkaan, jossa sijoittui neljänneksi. ja tuomari tuli erityisesti sanomaan vielä arvostelun jälkeen, että tykkäisi korkeampiasentoisista korvista. Hän kävi myös lopuksi vielä kokeilemassa, saako houkuteltua korvia ylös ja heilahtivathan ne, mutta ihmettä ei yllätys yllätys tapahtunut eivätkä korvat tärähtäneet tanaan. :) Oikein oli mukava tuomari kyllä.

Tuomari oli Freddie Klindrup Tanskasta ja sanaili Rokista näin:

"Dog of good size. Masculine head, very good expression. Correct bite. Well pigmentated. Well placed eyes. Could carry his ears more upright. Exc. neck & body, very good bone. Normal angulations. Moves very well. Very good coat. Nice temperament."

Reissun päälle pakkasin Rokin melkein saman tien autoon ja ajeltiin vielä Saviolle lenkkeilemään Birgitan, Tiinan ja koirien kanssa. Yli kolme tuntia paineltiin menemään pitkin peltoja ja metsiä, kiitos seurasta, oli tosi mukava päivä! Aika hyytynyt alkaa olla omakin olo jo, mutta se ole Rokikaan montaa askelta ottanut kotiin päästyään. Aika levynä on koira. Lenkkeilyn lisäksi se keskittyi myös kulkemaan Saran perässä kiinni taukoamatta ja ehti se uida ja noutaa urakalla keppiäkin järvestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti