torstai 10. toukokuuta 2012

Pulinaa ja suunnitelmia

Roki on nyt syönyt antibioottikuurinsa virtsatietulehdukseen ja näyttäisi, että tulehduksen oireet ovat helpottaneet. Pippelin pää ei punoita yhtään ja vuoto on loppunut. Samalla myös nuoleskelu on vähentynyt selvästi. Aion nyt joka tapauksessa käyttää Rokin kontrollissa ehkä ensi viikolla, koska täytyyhän se esinahan mahdollinen ahtaus tarkistaa. Ja pitää sitten pissanäyte viedä samalla kertaa.

Madotan Rokin nyt hetikohta ja otetaan sitten samalla lääkärikäynnillä kennelyskärokote. En nyt ole kovin vakuuttunut tuon rokotteen tehosta, koska Jyvässeudulla on ollut todella paljon kennelyskätapauksia tänä keväänä ja monella tutulla sairastuneella koiralla on ollut rokotus voimassa. Mutta niinhän tuosta sanotaankin, että kennelyskän kaltaista sairautta aiheuttaa koiralle niin moni eri taudinaiheuttaja, että rokotus puree vain pieneen osaan pöpöistä. Mutta mikäli se edes lieventää oireita, niin aion kyllä sen laitattaa Rokille. Muita rokotuksia ei pitäisi olla rästissä.


Rokin toipumisen ja antibiootin varoajan takia meiltä jää nyt Tampereen kv-näyttely väliin. Ehkä parempikin, Rokin intiimialueita on koplailtu viime aikoina enemmän kuin tarpeeksi eikä Roki välttämättä olisi innoissaan tuomarin käsittelyssä (vaikkakin oikeasti luulen, että ei reagoisi ihmeemmin). Kyljelleen Roki ei halua mennä, muuta kuin selkeissä tempuntekotilanteissa, se epäilee heti, että jotain ikävää tapahtuu ja pakenee kerälle nojatuoliin tai portaiden alle. Lisäksi näyttelyn kannalta on myös mahdollista, että aiemmat kipuilut tulehduksesta aiheuttaisivat jäykkyyttä liikkeisiin. Yritetään sitten viikkoa myöhemmin Jämsässä ryhmänäyttelyssä!


Tässä on paljon jännää ohjelmaa alkukesälle luvassa! Kesäkuun alkuun lähdetään isolla bortsuporukalla viettämään paimennuspäivää. Tuleepahan sekin laji testattua, lähinnä tietysti ihmetellään, syttyykö Roki yhtään lampaille. Sain myös juuri äsken tiedon, että taidetaan päästä vesipelastuksen alkeiskurssille touko-kesäkuussa! Kurssi on neljän kerran mittainen ja siitä saa varmasti hyvän osviitan, sopiiko laji Rokille!

Kavereitakin on tavattu. Viikonloppuna lenkkeiltiin Annen ja Ainon kanssa. Silloin Roki oli selkeästi vielä vähän jotenkin vaisu eikä lähellekään jaksanut Ainon tahdissa. Rokia alkoi jopa häiritsemään hieman Ainon hiukan väkivaltaiset yritykset saada painikaveria roikkumalla perinteisesti Rokin kaulurissa. :) Eilen Roki oli jo enemmän oma itsensä käydessämme lenkillä australianpaimenkoiratyttö Cairon ja omistajansa kanssa. Cairo oli samalla agilityn alkeiskurssilla meidän kanssa, mutta muuten ei olla tavattu ennen. Roki kulki koko lenkin nenä tiiviisti kiinni Cairon hanurissa. Cairo ei ihan liikaa rakastunut Rokiin, mutta lenkkeily sujui mutkattomasti ja ilman rähinöitä. Muutaman rallin koirat vetivät, mutta muuten leikki ei sen kummemmin lähtenyt käyntiin. Molemmat uivat Hiihtomaassa isossa ja syvässä lätäkössä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti