perjantai 24. tammikuuta 2014

Paluu jääkiekkoharrastuksen pariin

Maanantaina Roki kävi eläinlääkärissä ja sai rokotuksen, vuorossa oli neloisrokote. Samalla ell tsekkasi Rokin takajalkojen varpaat. Roki ei antanut reaktiota käsittelyssä ja lääkärin mielestä nivelissä ei ollut turvotusta. Rokista otettiin kuitenkin verikoe ja näytteet lähetettiin edelleen tutkittavaksi borrelian ja reumafaktorin osalta. Kontrolliluontoisesti siis, syksyllä otetut näytteethän olivat puhtaat. Toivon tosiaankin, että Roki olisi nyt selättänyt syksyiset vaivat, vaikka niiden syy ei varsinaisesti sitten selvinnytkään. Painoa Roki ei ollutkaan kerännyt sen kummemmin, vaikka epäilin sitä. 21,9 kiloa poika painoi, tosin ei varmaan ole nyt ihan parhaassa mahdollisessa lihaksessa.

Rokin syksyllä otetut selkäkuvat ovat myös vihdoin lausuttu kennelliitossa ja näkyvät myös koiranetissä. Puhtaiksi lausui myös kennelliiton eläinlääkäri ne, kuten myös Tampereella oli katsottu. Hieno juttu!

Eläinlääkäri katsoi myös Rokin ikenet, joissa on syksystä lähtien ollut punottavaa rakkulaa, etenkin yläkulmurien ympärillä. Ientulehdukselta se ei vaikuta eikä se sen kummemmin ole Rokia vaivannut. Tampereella eläinlääkäri oli epäillyt mahdollisesti jotain allergiaa, jonka jälkeen jätimme puruluut ja Dentasticksit pois sekä vaihdoimme ruuan (tosin vain maun, merkki on sama). Rakkulaa on edelleen, ehkä vähän vähentynyt tosin. Nyt eläinlääkäri kiinnostui oireesta aikalailla, hän sanoi palaavansa asiaan, koska muisteli nähneensä vastaavaa aiemmin yhteydessä johonkin muuhun vaivaan. Jos kommenttia tuohon ei ala kuulumaan, otan yhteyttä lääkäriin viimeistään kun labratulokset tulevat.


Viime viikonloppuna käytiin pitkästä aikaa Annen ja Santun kanssa lenkillä. Pojilla oli huippuhauskaa ja Rokikin tavoistaan poiketen antautui jahtaamaan Santtua pitkin metsiä. Roki ei yleensä harrasta offareita, vaikka kaveri rallaisikin pöpelikössä. Roki sen sijaan tyytyy kyttäämään helppokulkuisemmasti polulla. Edelleen lenkkeily pururadoilla onnistuu. Nyt sentään on jo talvipakkaset tulleet, mutta lunta on ehkä viisi senttiä ja latuja ei ole ajettu. Roki ja Santtu lähtevät uimaan ensi tiistaina, tarkoitus olisi ottaa sarjakortti Koirasportille. Viime talvenahan me käytiin Satun ja Naavan kanssa säännöllisesti, mutta nyt on uimalakausi jäänyt avaamatta.


Roki on palannut rakkaan talviharrastuksensa pariin. Olen saanut paljon koiranulkoilutusapua porukoiltani, ja iskä on jaksanut koluta urheilukenttien ja jääkiekkokaukaloiden reunoja taas koiran kanssa. Roki on edelleen pistämätön innossaan etsiä jääkiekkoja. Kun harrastaminen muuten on jäänyt vähemmälle, lenkkeilen itsekin mielellään Rokin kanssa tuohon lähikentälle ja Roki käy noukkimassa kiekkoja pöpeliköstä. Tänäänkin nousi neljä kiekkoa metsästä kiekkokaukalon päädystä. Esineruututreenistä on siinäkin mielessä ollut tähän harrastukseen apua, että Roki palauttaa kiekot käteen asti tosi nätisti. Koiraa on myös vallan hauskaa katsella, se on ihan lievästi innoissaan tonkimassa lumipenkkoja ja puskia.

Viime talven kuvasatoa, ehkä tänäkin talvena muutama lenkki päästään jäille tekemään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti