Kotiväki

Meidän perheeseen kuuluu koiran lisäksi kaksi ihmistä. Minä olen Anne, kolmekymppinen historian ja yhteiskuntaopin opettaja Jyväskylästä. Aviomies Ville opettaa liikuntaa ja terveystietoa Äänekoskella.

Asustamme rivarinpätkässä Halssilassa. Kesällä 2010 oman suolansa tämän uuden kodin remontointiin ja muuttoon toi koiranpentu Roki. Rokista voi lukea blogin puolelta lisää. Aiempi koirakokemuksemme rajoittuu lapsuudenkoteihin, joissa kummassakin on kyllä ollut ja on parhaillaankin koiria. Noiden haukkujen rooli on kuitenkin enemmän ollut seurakoirana tai pihavahteina. Nyt ollaan ihan uusilla urilla, kun toivomme Rokista kaveria erinäköisiin koiraharrastuksiin. Roki vaikuttaa oikein lupaavalta ja on jo täysin ottanut paikkansa meidän perheessä. 

Kaikennäköistä liikuntaa ja kilpaurheilua ollaan kumpikin harrastettu lähes läpi koko iän. Niinpä en pidä mitenkään mahdottomana, että kisavietti vielä iskee, ja meidät voi Rokin kanssa löytää jonain päivänä erinäisistä kokeista ja kilpailuista. Katsotaan! Tähän mennessä olemme kokeilleet tokoa, agilityä ja jälkeä sekä kierrelty näyttelyitä. Yhdet hakutreenitkin on testattu. Myös vesipelastus eli vepe tuli kuvioihin mukaan kesällä 2012 ja laji soveltuukin tälle koirakolle mainiosti.

Tokokokeet olivat ensimmäisinä suunnitelmissa ja ura startattiin syksyllä 2012. Vepessä olisi tarkoitus myös päästä kokeisiin taitoja testaamaan. Jälkimetsässä kisaaminen voisi kiinnostaa myös, jos nyt BH-koe jossain vaiheessa päästään suorittamaan. Agility pysynee toistaiseksi hauskana kesäharrastuksena, ohjaaja on kokematon tolvana ja koira pitelemätön intopommi radalla.

Kuvat tässä blogissa ovat itseni tai Villen ottamia, ellei toisin mainita. Kuvia ei saa käyttää edelleen lupaa kysymättä


Palaute, kommentit ja viestit ovat erittäin tervetulleita! Sähköpostitse voi myös ottaa yhteyttä, osoite on anne.wacklin (at) gmail.com .