maanantai 3. maaliskuuta 2014

Kevättä kohti

Maaliskuu tuli ja talvi näytti hetken olevan kokonaan jo ohi. Tänään kuitenkin näyttäisi pyryttävän lunta. Tuskin pysyvästi, pelkkiä plussa-asteita on luvattu lähipäiville. Sää on kieltämättä ollut aika kurja viime päivinä myös lenkkeilyn kannalta. Kurakeliä tuntuu jatkuvan ja jatkuvan eikä metsäänkään oikein pääse, kun polut ja pururadat ovat niin kamalan jäisiä. Muutenhan metsässä sitten ei lunta oikeastaan enää olekaan, että varmaan pitäisi lähteä ajamaan jälkeä pöpelikköön.


Pyydän jo etukäteen anteeksi, jos ja kun jokin seuraavassa tekstissä mainitsemani analyysi Rokin jumiongelmista ei mene ihan yksi yhteen koiraa hoitaneen henkilön lausuman suhteen. Syy tähän on se, että kirjoitan tähän asiat niin kuin itse olen ne käsittänyt ja ainakin noin eläinlääketieteellisesti varmaan voi sanamuodoissa olla ihan asiavirheitäkin, koska en todellakaan tiedä tarpeeksi asioista itse. Pahoitteluni tästä maallikkotekstistä.

Rokin kunnosta sen verran, että tuskinpa enää yritetään selvitellä selkävaivojen syitä, kun koira on kuitenkin tässä meidän arjessa oikein iloinen ja hyvävointinen enkä itse havaitse oireilua enää. Käytin Rokin taas Jaana-Kaisa Timosella, joka on siis hierova osteopaatti. Jaana-Kaisa sai lannerangan nikamat aukeamaan, vaikkakin käsittely oli selvästi kivulias Rokille. Jaana-Kaisan mukaan Rokin vaivat voisivat olla sidekudosperäisiä siten siis, että jokin aiheuttaa esim. nivelsiteiden rasittumiselle/kiristymiselle tms. alttiutta. Hän suositteli B-vitamiinilisää ja omega-3 -valmistetta. Akupunktiohoito voisi myös laukaista sidekudoskireyttä. Uintiin saatiin ohjeeksi välttää tiukkoja takaosan käännöksiä kahdeksikkoa uidessa. Mieluummin vaikka uitettaisiin vain isoa ympyrää.

edit: Kenties hieman korrektimpi ammatillinen kuvaus Jaana-Kaisalle on osteopaattinen hieroja eikä hierova osteopaatti :D.

Hierojalla Roki kävi vajaa viikko tuon käsittelyn jälkeen ja olikin kiva kuulla, että ranka oli selvästi nyt parempi, jousti eikä aiheuttanut hermoreaktioita. Kireyttä tietysti oli ja oikea puoli kauttaaltaan edelleen enemmän tukossa. Mutta nyt kun pahempia vaihtoehtoja on suljettu pois (selkä on kuvattu terveeksi ja puhtaat labratulokset saatu borrelian ja reumatekijöiden osalta), hoidetaan tästä eteenpäin jumissa olevaa koiraa tarpeen mukaan ja jumpataan ja venytellään myös kotona. Ruokavalion muutoksia kokeillaan myös pikkuhiljaa, yksi vaihtoehtohan koko ajan on ollut allergiatyyppiset reaktiot. Ja onhan Rokin lantion rakenne myös sellainen, että miksei jo yksinkertaisesti sen asentoisuuskin voisi altistaa jumeille. Rokillahan selkälinjassa lantio laskee hiukan.


Rokin ikenissä on edelleen omituista rakkulamaista ryyhkää yläkulmureiden ympärillä. Pääsin vilauttamaan niitä eläinlääkärille ja nyt ensin kokeillaan pari viikkoa käyttää desinfioivaa ainetta kerran päivässä niihin. Varmaankin tutkitaan tarkemmin, jos ei ala sillä helpottaa. Ilmeisesti ryyhkä ei näyttänyt tulehdustilalta, koska eläinlääkärin mielestä antibiootti ei ollut tarpeellinen tällä hetkellä.


Lauantaina Tiina otti kameran meille mukaan ja kotistudiokuvien lisäksi kuvia otettiin myös lenkiltä. Roki pääsi ulkoilemaan Piikan kanssa ja onneksi keksittiin aurinkoiselle päivälle kohtalaisen hyvä paikka kuvata ja lenkittää koiria lumenkaatopaikalla. Rokin liikkuminen muuten omaan silmään näytti nyt taas aika hyvältä ja tasapainoiselta. Koirilla oli kivaa ja olipa muuten itselläkin kiva päivä ja mukava pitkästä aikaa Tiinaa tavata! Hirmuisen iso kiitos jälleen kerran hienoista kuvista, nyt kamera kuvasi koiran lisäksi myös poikaa. Olet sinä vaan taitava! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti