tiistai 23. huhtikuuta 2013

Sunnuntaisäikähdys

Sunnuntai-ilta toi sitten vielä mukanaan pienen säikähdyksen. Edellä kuvailtujen lenkkeilyiden päälle Roki oli todella poikki, mikä oli vähän ihmeellistä. Alle puolen tunnin ralli metsässä ja tunti hihnalenkkiä. Koko loppupäivän tosi noippea ja vetämätön. Jopa niin, ettei tullut ruuanlaittoa kyttäämään, saati hypännyt kainaloon sohvalle. Illan mittaan puhuin siitä Villelle monta kerta ja hänkin ihmetteli. Samalla mietin käärmeitä, kun monesta tuutista on tullut varoituksia talviunilta heränneistä kyykäärmeistä, jotka tulevat aurinkoon lämmittelemään ja ovat ärhäköitä. Ville sitten alkoi syynätä Rokin tassuja läpi ja eikö perhana vasemmassa etutassussa ollut ranteessa kaksi reikää puolen sentin päässä toisistaan. Täsmäsi vähän liian hyvin kyynpuremaan, joten ei muuta kuin päivystävälle soitto.

Seuraavat kaksi tuntia vierähtikin keskustassa eläinlääkärissä. Lääkäri lopulta totesi saman kuin mekin eli tassu ei arista käsittelyä yhtään, reiät eivät vaikuta tulehtuneilta eikä raaja ole turvonnut. Lisäksi syke, lämpö, imusolmukkeet ja verenpaine olivat normaalit. Koska Rokilla ei ollut muita oireita kuin väsymys, lääkäri päätyi olemaan hoitamatta vaivaa puremana ja ainoastaan putsasi ja paketoi tassun. Haavat itsessään olivat tosin niin vaatimattomat, että jos en puremaa olisi epäillyt, en olisi tehnyt niille mitään. Koiran käytöstä piti tarkkailla ja palata sitten seuraavana päivänä asiaan, jos tarpeen. Toisaalta ihan hyväkin, ettei kalliilla päivystysajalla alettu sen enempää tutkimaan tai hoitamaan, kun ell kuitenkin tuntui olevan aika varma asiastaan.

Outo yhteensattuma kuitenkin ja jokuhan Rokin pisti apaattiseksi ja jostainhan ne reiätkin käpälään tulivat. Vaihtoehto B on se, että asiat eivät liity toisiinsa, ensimmäinen lämmin ja aurinkoinen kevätpäivä lamautti koiran ja metsässä oli käpälänsä johonkin tökännyt. Eilen Roki oli kenties vielä vähän väskä ja jätettiin uinnit ja lenkkitreffit väliin. Samoin tänään on menty kevyellä liikkumisella. Roki vaikuttaa ihan normaalilta, mutta käpälän haava on vähän auki, kun lääkäri ajoi siitä karvat pois ja Roki pääsee sitä esteettä nuolemaan. Toisaalta haava nyt ei ole kovin paha.

Paljon melua tyhjästä siis, mutta ehkä parempi kuitenkin näin päin. Ja ei käärme sinällään näissä metsissä mikään ihme olisi, havaintoja tehdään joka kesä jatkuvasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti