lauantai 20. huhtikuuta 2013

Tokoa - uskooko kukaan?

Ihan totta, kuluneella viikolla on kummasti ollut mielenkiintoa yhdistää treenailua lenkkeihin! Säät muuttuvat koko ajan keväisemmiksi, vettäkin on kyllä tullut urakalla, mutta kentät ja metsä sulavat koko ajan. Lisäksi on ihan superia huomata, miten innoissaan Roki on pienestäkin puuhailusta.

Olihan se pakko myös itse lähteä kokeilemaan Rokin etsintätaitoja jääkiekkokaukalon laidalle. Mahtavasti on kyllä iskä Rokia koulinut, alle kymmeneen minuuttiin koira nosti 8 jääkiekkoa. Hiukan liikaa se kaipaa tosin kannustusta vielä eli Roki saattaa jäädä tuijottelemaan minua kymmenen sekunnin välein ja jatkaa työtä vasta uudella "etsi"-kehotuksella. Aika huippua silti!

Eilen sitten ihan huvikseni testailin metsässä. Lunta on aika paljonkin vielä paikoin, mutta tuo kohta oli melko sulaa. Ei sitä nyt esineruuduksi voinut sanoa, mutta etsintätreeni joka tapauksessa. Jätin Rokin paikkaan polulle ja kiertelin metsässä muutaman kymmenen metrin päähän, jossa "tallailin" jonkun vajaan aarin kokoisen alueen. Heitin sinne hanskani (itseasiassa molemmat, mutta en huomannut tiputtaneeni toistakin). Kiersin sitten Rokin luo takaisin ja lähetin etsimään. Tajusin kyllä, etten tyhmästi näyttänyt sille alkuunsa mitä sen pitäisi etsiä ja Roki painelikin esineelle, muttei nostanut sitä ykkösellä. Olisiko sitten haikaillut kiekkojen perään. Kutsuin takaisin ja lähetin uudelleen. Varsin pitkän haistelun jälkeen Roki toi hanskan riemukkaasti. Palkkasin namilla ja lähetin uudelleen, kun olin huomannut, että toinenkin hanska on hukassa. Nyt Roki meni suoraan "ruutuun" ja toi toisenkin hanskan vauhdilla. Siistiä! :)

Useampana iltana ollaan myös tokoiltu. Lähinnä iloisesti tehty seuruuta patukan kanssa ja onhan tuossa koirassa nyt motivaatiota ja potkua. Maahanmeno ja seisominen tuntuvat nyt todella varmoilta ja molemmissa Roki kestää myös avoimen luokan liikkeen eli että palaan takaisin koiran taakse ennen vierelletuloa.

Pikkuhiljaa varmaan löytyy tätä päivitykseen sopivaa treenimatskuakin enemmän, jos emännän vire nyt säilyy. Ensi viikolla oli uintikertakin taas ja vepeilystä haaveillaan jo, vaikka jäät vielä peittävätkin järviä.

1 kommentti:

  1. Moikka! Lähtisittekö joku ilta Rokin kanssa Valorinteelle treenaamaan? Meille kävis esim ens viikolla tiistaina tai torstaina joskus seittemän aikoihin.

    VastaaPoista