sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Perinteinen tuuri Tuurissa

Näyttelykesä jatkui tänään Tuurin kaikkien rotujen näyttelyssä. Meidän tuuri arvostelussa jatkui tuttua rataa eli erittäin hyvää tarjottiin jälleen. Näinköhän Roki venyy enää siihen erinomaiseen? Lena Danker arvosteli ja taas oli mielestäni oikein koiran näköienn ja perusteltu arvostelu, ymmärsin tuomarin linjan hyvin ja Roki olisi jälleen hännän kannon osalta olla parempikin. Käytös muuten oikein oivallista ja koira osoitti myös hyvää hermonhallintaa, kun juuri Rokin esiintymisvuorolla areenan yli pyyhkäisi trombi. Pikkuisen kyllä säikäytti, muuten oli käynyt ihan pieni tuulenviri ja yhtäkkiä puuska kiskaisee kaiken mukaansa. Se lähti ihan meidän leiripaikan vierestä, tarrasin kamoihin ja häkkiin ja pikaväistin lentävää päivänvarjoa. Viereinen teltta meni aivan kasaan, samoin tuomariteltta. Tuomaripöydältä lähti kaikki paperit taivaalle ja vähän etäämpää myös yksi teltta. Siellä ne sitten pyörivät monen kymmenen metrin korkeudessa. Aika ylläri oli. Roki odotteli hässäkän laantumista lunkisti ja hoiti esiintymisen loppuun.

Arvostelu siis EH3, tuomari jakoi myös H:ää, joten oikein ok tuomio. "3 v poika, jolla hyvät mittasuhteet. Kaunis ilme. Hyvä purenta. Pysty lapa tästä johtuen lyhyt kaula. Hyvä rintakehän muoto. Hyvä selkä. Jyrkkä lantio. Liikkuu erinomaisella askelmitalla. Hieman ylpeä hännästään."

Hauskat häntäkommentit siis jatkuvat. Tuomari oli myös Nooralle jutellut, että korkea häntä korostuu vielä tuon lantionmallin takia. Tottahan se on, että harva bortsu kantaa pystyssä häntää aivan kippuralla selän päällä... Tuomari suositteli Nooralle vain erittäin kovaa juoksuvauhtia kehässä, koska häntä laskee silloin. Lisäksi Rokin mainio askellus myös mielestäni hyvin kestää kovan vauhdin ravissa.

Päivä oli varsin helteinen ja paluumatkalla Roki jäähdyttelikin järvessä, kun löydettiin P-paikka, josta saatiin poika pulahtamaan. Nyt mister Kivinen sippasi jo olohuoneen nurkkaan, varmaan lenkki vielä illalla paikallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti