tiistai 18. kesäkuuta 2013

Tulehdus hännässä

Rokilla on ollut tässä viimeisen viikon aikana pientä probleemia hännän kanssa. Oireet bongasin vajaa viikko sitten, kun Roki nuoli ja kalttasi takamustaan. Punkkia lähinnä etsin, mutta koska Rokilla myös nuolemisen jälkeen kävi leuat automaatilla, epäilin että jostain vuotaa jotakin eritettä myös. Hännästä sitten löytyikin märkivä kohta häntärauhasen alueelta eli hännän varresta, päältä, vajaat 10 senttiä juuresta. Pari senttiä halkaisijaltaan oleva alue vuoti verta ja kudosnestettä. Mitään hajua siitä ei lähtenyt, joten ei vaikuttanut hotspotilta. Putsasin sen Betadinella ja kaapista löytyi lääkärin haavaumiin määräämää voidetta ja yöksi sitten laitettiin sidos häntään.

Seuraavana päivänä sain kaverilta Rokille kipulääkettä, koska häntä todellakin vaikutti erittäin kipeältä. Lisäksi ajeltiin ajoksen kohta karvattomaksi. Ihan hyvä, että karvat lähti, koska verta oli kuivunut isommallekin alueelle ja myös ärtynyttä ihoa löytyi lisää karvojen alta. Vaikuttaa siltä, että tulehdus on lähtenyt paranemaan ja rupeutuu aika hyvin. Kuitenkin myös näyttää, että verestävä kohta leviää jonkin verran ja alunperin tulehtuneen alueen parantuessa viereinen kohta pahenee.

Tosi harmillinen vaiva ja vesileikit Rokilla ovat toistaiseksi pannassa. Hirmuisen kiltisti se antaa käsitellä ja hoitaa häntää. Uskoo myös erinoimaisesti sanomista, kun nuolemisesta on kielletty. Enkä olekaan käyttänyt Rokilla kauluria ollenkaan. Yöksi on riittänyt ohkainen sideharso käärittynä hännän ympärille ja paikka säilyy koskemattomana. Toivon vaan, että tulehdus paranee pian ja häntäkipu hellittää. Ressukka on välillä ollut aika alamaissa. Yritän saada nyt vielä ennen juhannusta ell-ajan, jos huomenna häntä ei ole parantunut tämänpäiväisestä. Ja tietysti myös odotan, että taas päästään jatkamaan vepeilyä.

Hämeenlinnan näyttely jää nyt väliin kesäkuun lopussa. Kipulääkkeestä seuraa varoaika ja häntä on myös hieman rujon näköinen, kun karvaton alue on melko iso. Tällä kertaa oli onnea matkassa, kun Hämeenlinnassa tapahtuneen tuomarimuutoksen takia on mahdollista saada myös rahat takaisin. Lisäksi tuomarimuutos olisi ollut meille mitä suurimmalla todennäköisyydellä erittäin epäedullinen eli tuplalykky matkassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti