tiistai 28. syyskuuta 2010

Rokilla ikää viisi kuukautta

Viiden kuukauden villitys saavutettiin eilen. Roki punnittiin 13,5-kiloiseksi ja ehkä noin 48-senttiseksi. Juhlan kunniaksi Roki pisteli jo toissailtana poskeen neljännes mutakakun eli kutakuinkin riittävästi tuhtia suklaamämmää... Siitä sitten päivystävälle eläinlääkärille soittamaan, että mitäs nyt, kun tummaa kaakaota on koira mättänyt. Laskettiin kuitenkin, että varsinainen suklaan määrä ei voi olla kamalan suuri ja päätettiin selvitä hiilitableteilla, jos kummempia oireita ei tule. Ei ilmennyt, paitsi pikimustaa paskaa seuraavana päivänä noin 40 lääkehiilipillerin päälle. Sääliksi kävi, kun koira nöyrästi natusti nuo tabletit mun kädestä, vaikka ihan varmasti ällösti kittaantui hiili kurkkuun...

Eläinlääkärikeikka saattaa kuitenkin olla pian edessä. Rokilta on hienosti irronnut kaikki hampaat yläkulmureita lukuunottamatta. Ne tuntuvat olevan tosi kovassa ja viikonloppuna rautahampaat puhkesivatkin jo läpi vierestä. Jos hampaat eivät lähde heilumaan nyt muutamassa päivässä ja uudet kulmurit kasvavat puoleen väliin vanhoja, on lähdettävä vedättämään maitohampit pois.

Roki oli viikonlopun hoidossa Tiinan ja Jannen luona, kun itse juhlistimme rapujuhlia Himoksella. Roki oli viihtynyt hyvin, eikä isäntäväkikään ollut pistänyt Rokin touhuja pahakseen, päinvastoin tarjoutuivat joskus tarpeen vaatiessa toistekin ottamaan :). Kimma-siskokin oli päässyt vähän hammaspainille Rokin kanssa. Pessin ja Ipin kanssa Roki taas oli rymynnyt pitkin sienimetsiä. Tokon piirimestaruuskisatkin sattuivat viime sunnuntaille, ja Tiina kävi sosiaalistamassa Rokia ja Kimmaa kisapaikalla. Olivat kuulemma Riitti-iskän tuntevat kehuneet Rokia isänsä pojaksi. Olisikohan tuossa vähän samaa näköä ;). Harmi ettei minulla ole tähän linkitettäväksi mitään Riitin pentukuvaa, mutta jotakin löytyy kyllä Riitin ja Käämin kotisivuilta, joihin linkki löytyy reunasta.

2 kommenttia:

  1. Tässä ois puolivuotiskuva, mihin voipi vähän verrata :)
    http://i61.photobucket.com/albums/h44/riitti/yli%206kk/IMG_0336-1.jpg

    VastaaPoista
  2. On Rokissa kyllä hirmuisesti samaa. Tosin nyt vähän pyöreämmässä kunnossa kuin Riitti tuon ikäisenä kuvien perusteella.

    VastaaPoista