torstai 7. lokakuuta 2010

Kiireinen viikko

Tiukka koirankoulutus menossa aiheesta: olohuoneen matolla ei syödä luuta. Ihan kiusallaan tuo rontti tulee aina takaisin matolle ja odottaa, milloin huomaan sen. Penteles kun ei meinaa mennä jakeluun.

Ostin tänään naksuttimen, ajattelin testailla, miten Roki oppii sen ja nakin yhteyttä oivaltamaan. Jatkosta tarvitsenkin kyllä asiantuntevampien neuvoja, en ihan itsekään tiedä, missä vaiheessa jonkin tempun tekemistä tai suoritusta pitäisi naksutella ja miten sitä sitten treenataan aluksi. Lisäksi hommasin pitkästä aikaa Rokille kunnon putkiluita ja vähän herkkupaloiksi myös kanankauloja.

Olisikohan Rokilla Villeä ikävä vai enkö vain ehdi sitä tarpeeksi aktivoida, kun pojalla oli meno päällä koko viime yön. Pääsääntöisesti se on nukkunut yöt hyvin, ehkä viikonloppuisin on vähän arkirytmi päällä ja haluaa pissalle kuuden jälkeen. Mutta siis eilisiltana Roksu jäi riehumaan petinsä kanssa, levitteli viltit, söi reiän taas uuteen pyyhkeeseen ja sen jälkeen raahasi nukkumlaatikkoaan pitkin lattiaa. Kolmen aikaan heräsin taas ja Rokilla oli sama meininki käynnissä. Sitten se heräsi viiden jälkeen uikuttamaan. Ja mulla olisi ollut se viikon ainoa aamu, kun saan nukkua tuntia myöhempään eli peräti puoli seitsemään. Pakko myöntää, että tumppasin korvatulpat korviin ja valvoin sitten silmät kiinni työasioita vatvoen sen viimeisen tunnin. Hohhoijaa...

Ville tosiaan on Saksassa reissussa tämän ja vielä ensi viikon, aika kiireinen viikko on nyt itsellä takana. Työhommiakin on niin paljon, ettei iltaisin ole koiran kanssa ehtinyt oikein tarpeeksi touhuta. Rokilla kun taas energiaa riittäisi. Eilen käväistiin pentukurssin treeneissä, sieltäkin antoisasti työjuttujen takia myöhästyen. Tämä olikin kertaustunti, ensi viikolla torstaina mennään loppukokeeseen. En taida juuri siitä ressailla, me käydään hömpöttelemässä se Roksun kanssa ja katotaan, mihin pennun keskittyminen riittää. Mun mielestä välillä meni jo vähän rauhallisemmin, nyt Roki ei taas parilla viime kerralla ole pysynyt nahoissaan ollenkaan. Sitten me ollaan muiden tekovuorojen aikana leikitty ja puuhailtu omia hallin nurkassa.

Hommasin Rokille myös korvanpuhdistusainetta. Kokeiltiinkin tänään. Mun mielestä Rokin pää ja erityisesti siis korvat haisee pahalle. Mitenkään se ei arista niiden räpläämistä ja katsomista, eikä toisalta varsinaista likaakaan juuri korvakäytävän suulla näy. Ne kuitenkin ovat varsin lupat ja varmaan korvamömmöt siellä hautoutuvat ihan huolella. Aiheellista lienee puhdistella niitä silloin tällöin. Kai joku perus puhdistusainekin kävisi ihan noiden ulko-osien siivoamiseen, mutta kokelen nyt noita tippoja ensin, jos vaikka vaikkua on enempi ihan korvakäytävissä.

Tämän tekstin kirjoittamisen aikana hätistin Rokin luineen tarkalleen 10 kertaa pois olohuoneen matolta.

2 kommenttia:

  1. Roki on varmaan keksinyt oivan leikin siitä, että se saa sun huomion aina, kun komennat sen pois sieltä matolta. Estät siltä vaan jotenkin muuten matolle syömään pääsyn, niin sun ei itse tartte kiinnittää Rokiin mitään huomiota eikä se myöskään itse sitä huomiota sitten saa ellet sä niin tahdo.

    VastaaPoista
  2. Leikkihän se on, näkyy jo tavasta, jolla Roki poukkaisee pois matolta. Mutta meillä se keino pitää Roki siitä pois, on laittaa koira eteiseen ja toisaalta en haluaisi tehdä siitä mitään rangaistusta, kun toinen joutuu kuitenkin päivät aina siellä viettämään.. Toisaalta, jos ne luut antaisi aina vaan sinne rajattuun eteiseen.

    VastaaPoista