maanantai 27. joulukuuta 2010

Joululomalla

Jouluja on nyt vietetty muutaman päivän verran, syöty ähkyt moneen kertaan ja niin poispäin. Koirakin on nautiskellut herkuista, kinkku maistuu, kuten myös kaikki muu, mitä suuhun tarjoaa. Jopa niin paljon, että oksensi jouluyönä pitkästä aikaa. Tosi harvoin kyllä purjo Rokilta lentää, mutta joku nyt pisti mahaa sekaisin. Olisiko sitten vaan sekalaiset herkut, joita koira jouluaattona sai. Oksut oli kuitenkin lähinnä nappulaa, joten koira pisteli ne toiseen kertaan poskeensa ihan tyytyväisenä. Osasyy tietysti voi olla myös vieras paikka, oltiin jouluaatto Villen kotona Suolahdessa ja yötä naapurissa, mummolan maalaistalon tyhjässä puoliskossa. Koira nukkui varmaan ihmisiä paremmin, maalämpöpumppu nimittäin hajosi yön aikana ja aamulla lämpöjä makuuhuoneessa noin +13 astetta.

Kovat pakkaset sattuivat joulunseudulle, nyt on vähän lauhempaa ja lunta tulee lisää, mutta jouluaattona pakkasta taisi olla parhaillaan lähemmäs 30 astetta. Roki jo hiukan nosteli käpäliä, mutta ei sitä kylmyys tunnu häiritsevän, niin paljon on vielä pennun touhotusta ja virtaa, ettei paikalla malta pysyä. Lumi ainoastaan kittaantuu jäisiksi klönteiksi varpaiden väleihin ja karvoihin kiinni ja ne varmasti tuntuvat koirasta ikäviltä. Oikeassa takajalassa näyttäisi myös olevan pientä halkeamaa anturassa, ei vereslihaan asti, mutta tassu on ainoa, jota Roki vähän nostelee. Täytyy ostaa tassurasvaa noita oireita varten.

Tänään päästään kokeilemaan koirauintia Koirasportin uimalaan Leppävedelle. Roki on omistajan luona par'aikaa hoidossa ja illalla haetaan poju tuolta uimalalta ja päivän päätteeksi otetaan vuoro sieltä. Paikka on varsin uusi ja kaverit ovat siellä paljon käyneet ja kehuneet. Erityisesti nyt pakkasilla on ollut kiva väsyttää koiraa jotenkin muuten kuin lumihangessa palelemalla ja tarpomalla. Roki tykkäsi uimisesta ainakin viime kesänä, katsotaan illalla, miten sujuu sisätiloissa!

2 kommenttia:

  1. Ai Rokikin oksensi jouluna, niin myös Rieha. Joulut on vissiin pienille koiranpoikasille liian jänniä :D.

    VastaaPoista
  2. Roki oksensi myös joulupäivän aamuna, syystä että oli löytänyt iiiihanan koivuhalon keittiön puuhellan lähettyviltä ja pistellyt kuivaa puuta ja tuohta onnessaan poskeensa. Aiemminkin yrjönnyt puunsilppua...

    VastaaPoista