keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Tehotiistai

Eilinen oli kyllä tosi tehopäivä treenien osalta. Rokille nyt muutenkin, kun pääsi aamupäivällä lenkkeilemään metsään naapurin hakemana Narun ja Allin kanssa. Meillä oli huoltomies käymässä, kun ikävä kyllä vettä tippuu kylppärin kattopaneelien välistä.

(Pakko siis lisätä edelliseen, että katosta on tullut sulamisvedet läpi ja myös työhuoneen puolella on tumma läikkä sisäpuolella katossa. Joutuvat avaamaan katon ja vaihtamaan villat ja mahdollisesti kuivattamaan vielä erikseen... Voihan voihan...)

Noniin. Siis tunnin lenkki hyvässä seurassa metsässä riekkuen. Siihen päälle lähdettiin ekoihin Hanna Helmisen toko-treeneihin Norssin parkkipaikalle. Seurana meidän "ryhmässä" on toinen bortsu-poika, 8-kuinen Vauhti. Tehokkaasti tartuttiin saman tien asiaan ja täytyy kyllä sanoa, että tykkäsin. Tarkkaa ja perusteellista, hauskuutta unohtamatta. Hyviä ohjeita, pieniä palasia treenaillaan nyt seuraavan kahden viikon aikana ennen toisia harjoituksia. Oma toiveeni oli, että saisin tietää, millaisia tokossa vaikkapa alo-luokan oikeat, puhtaat, hyvät suoritukset ovat, jotta olisi itsellä mielikuvat siitä, mitä harjoitellaan. Nyt seuraamisen osalta vähän kirkastuikin.

Seuraamista tehtiin ihan alusta. Hanna tsekkasi, millä mallilla meillä on seuraaminen ja ihan kiitosta tuli siitä, että mikään ei ole aivan pielessä... Ilmettä ja suoraa liikkumista lähdetään koiralta hakemaan. Harjoitteena tehdään seuruuta ihan muutaman askelen pätkissä imutuksella ja mielellään jonkin seinän vieressä tai esim. autoa kiertäen, jotta koira kulkee suoraan. Palkkauksessa ainakin itselle paras vinkki tuli käden asennosta ja sijainnista, miten pienellä asialla voikaan olla vaikutusta esim. siihen, missä Rokin takapää kulkee. Täytyy yhä enemmän kiinnittää nyt omiin maneereihin, liikkumiseen, asentoihin jne. huomiota.

Katsoimme pikaisesti myös kosketusalustaa, maahanmenoa ja stoppia. Kosketusalustan kohdalla mulla itsellä meni vähän sekaisin nämä meidän tiskirättiharjoitukset ja sitten taas TT:n treeneissä tehty eteenlähetys. Tämä siksi, että Hanna opetti nyt kosketusalustaa ainoastaan kuonolla koskettavaksi, jolloin harjoite muistutti noita eteenlähetyksiä. Näytin, mitä me ollaan Rokin kanssa tehty ja käsittääkseni meidän kannattaa jatkaa tiskirättimallilla. Eteenlähetyksessä on jokin ongelma, mitä en ihan ehkä tajunnut, mutta sain siitä hyvästä luennon pk-puolen tottis-kokeen vastaavasta liikkeestä, joka on kannattavampi aina tehdä määrättyä reittiä, jota on kuljettu ennestään (eli koira ei randomilla sinkoile vain joka merkille). Tämä meni multa vähän yli hilseen ja eiköhän me nyt tehdä kosketusalustaa sillä ´KOSKE´ komennolla, kuten ollaankin treenattu. Kosketuksen jälkeen harjoitusta voi jatkaa esim. stopilla tai maahanmenolla. Toi on kyllä vähän ongelma, koska Rokihan menee maahan kosketusalustalle automaattisesti...

Maahanmenoissa oli tärkeätä nopea palkkaus suoraan kohti koiran naamataulua. Ja toistot. Samoin seisomaan stoppaamisessa pitää saada koira pysähtymään räväkästi itse varsin terävää liikettä käyttäen ja palkkaus melkein samalla hetkellä.

Nyt siis treenaillaan! Onneksi lumet vihdoin näyttävät sulavan ja treenikentät aukeavat, vettä on tullut nyt muutaman päivän ajan ja ehkäpä se kauanodotettu terminen kevät :D on nyt alkamassa eli pakkasta ei ole nyt ollut. Johan tässä huhtikuuta nyt eletäänkin, joten kyllä lumien on aika jo lähteä.

Ilta päätettiin vielä aksatreeneissä. Vähän oli taas haukkumista ja komentamista aluksi, mutta paikkamakuu vuoroa odottaessa rauhoitti kivasti. Kepit on kyllä hienot! Nyt pitäisi vaan vähentää avustusta, jotta kehitys jatkuisi. Uutena esteenä rengas, joka ei kiinnostanut kovinkaan paljon Rokia. Ehkä se ei pitänyt kovin oleellisena mennä renkaan läpi, kun sivuiltakin pääsee. Mun ohjauksessa on kyllä ihan järkyttävästi puutteita, en esimerkiksi seiso suorana vaan kumarrun koko ajan koiran puoleen, jolloin se käyttäytyy pöllösti (esim hyppää muuria päin, meni ihan kokonaan kyllä minun piikkiin, toivottavasti ei sattunut :( ).

Meinasi myös tulla yhteenotto tämän aiemminkin mainitun karkailevan snautserin kanssa, tällä kertaa myös tuo oli kyllä minun syy. Rauhoittelin Rokia kentän laidalla ja snautseri teki rataa. Menivät sitten ihan meidän vierestä muurille ja Roki vetäisi sekunnin tuhannesosassa pultin "MUURI" komennosta ja säntäsi mun käsistä snautserin luo. Hitsi, kun näitä ei saisi käydä, pyytelin kyllä anteeksi kovasti.

Ei ihan niin huippua ollut eilen kuin edellisellä viikolla, mutta kyllä tuosta kivan urheiluharrastuksen meille voisi kehitellä vähitellen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti