keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Viimeiset agilityt

Kuvapäivitykset odottavat tuloaan - meillä hajosi läppäri ja kuvat toistaiseksi vain kameralla. Onneksi saatiin otettua varmuuskopio tiedostoista ennen totaalista pimahdusta. On se vaan persuksesta, että kaksi ja puoli vuotta riitti sille koneelle. Näytönohjain sekosi ja ilmeisesti sen uusiminen maksaa 300-400 euroa, joten uutta vempainta tässä hankitaan. Ihme kyllä Ville sai varastojen uumenista vanhan koneen pelittämään edes sen verran, että nettiin pääsee. Mitään työjuttuja ei kylläkään pysty tekemään, sovellusten käyttö kaataa koneen.

Hurja treenipäivä meillä oli eilen Roksun kanssa. Viimeisen kerran meni samalle illalle sekä toko että agility. Pisteet kyllä Rokille, hyvin se jaksoi! Agilityn alkeet päättyi eilen. Sen kunniaksi tehtiin rata, jolta laskettiin virhepisteet. Aikaa ei otettu. Me taidettiin olla kunniakkaasti viimeisiä... Vauhtia oli tietty hurjana, mutta virheet meni täysin omaan piikkiin. En taaskaan rauhoittanut itseäni, jolloin koira sekoilee pöpien ohjausten takia. Mistähän kaikesta me otettiin virheitä... Pituudessa kaatui ainakin palikka, pöydältä Roki hyppäsi ennalta pois, puomi lähti vasta toisella yrityksellä, kontakti kyllä onnistui, mutta sen jälkeen Roki hyppäsi pois. Pujottelussa tuli virhe jne... Niitä riitti, mutta Roki oli hieno! Itse olin p*ska.

Katsotaan nyt miten ja milloin tuota uraa jatketaan!

Toko-treeneistä laitan asiat tänne ylös, jotta muistan, mitä pitäisi seuraavaksi tehdä:

Luoksetulo: Tehdään iloisesti ja vauhdikkaasti, ei stopata eteen. Voi kiertää esim. puuta tai kassia tms. Varottava paimennuseleitä. Eli vauhti päällä vaan koko ajan ja jos koira hidastaa tai alkaa kyttäämään, on jo virhe tapahtunut. Lelupalkkaa vaan vauhdista. Ei tehdä luoksetulon stoppeja, "pilannut" Rokin luoksetuloa.

Stopit: Seisomaan pysähtyminen parantunut edellisestä, vielä voisi liikettä ja vauhtia lisätä. Varottava käyttämästä luoksetulon komentoa muussa yhteydessä. Juoksuttaa koiraa namin perässä ja tehdä välillä stoppeja.

Kosketusalusta: Roki oivaltanut tosi hyvin. Rättiä pienempi alusta käyttöön :D. Etäisyyttä lisää ja pitää luottaa koiran ongelmanratkaisukykyyn - ei saa osoittaa liian suurilla eleillä alustaa tai toistaa käskyä. Vähitellen lähetys kauempaa ja kauempaa. Tähän pikkuhiljaa yhdistetään seisomista tai maahanmenoa kosketuksen jälkeen.

Nouto: Taas menty metsään tehtäessä koko liikettä. Ehkä se toisaalta oli hyvä mun kannalta, että tiedän ainakin, mitä ollaan tekemässä. Nyt sitten treenataan noutoa kolmessa vaiheessa. Koiraa palkataan rauhassa odottamisesta heiton aikana. Toisekseen vauhtinoutoa, lelupalkkaan vaihdetaan kapula lennosta, ei puututa luovutukseen. Kolmantena luovutusvaihe, kapula koiralle suuhun ja palkka oikeassa paikassa, esim. takin helmasta.

Kaiken pitää olla kivaa, myös odottamisen. Ehkä meillä onkin jo joistain asioista tullut tylsiä? Isommat namit pitäisi olla, olen vaan vähän huolissani noista nakeista, joita käytämme. Nehän ovat niin suolaisia, ihmisten ruokaa. En myöskään osaa arvioida, pitääkö Rokille antaa normaali vai pienempi ruoka-annos tuollaisina treenipäivinä, jolloin palkkanameja uppoaa paljon. Pitäisi nyt jo vihdoin tehdä, mitä olen suunnitellut, eli ostaa kanaa tai sydäntä tms. ja keittää siitä treeninameja. Jäisi suolat pois ja olisi kuitenkin pehmeää, maistuvaa, eikä ehkä ihan sotkisi taskuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti