maanantai 28. marraskuuta 2011

Tokokurssin loppukoe mallilla mölli

Ihanaa kun tuli lumi maahan! Tosin se tuli eilen kertaheitolla ja varmaan lähtee huomenna, mutta silti ihanaa! Ja joku hullu hiihtäjä tuolla jo heti oli valloittamassa meidän lenkkipolkuja. Se tässä pitkässä ja pimeässä syksyssä on ollut hyvä puoli, että lenkkeilemään on päässyt pitkin hiljaisia mutta valaistuja pururatoja. No, en ala hiihtäjiä noitumaan, odotan itsekin ihan innolla jo ladulle pääsyä. Vähän suunniteltiin, että käytäisiin kokeilemassa valjakkohiihtoa järven jäällä koiran kanssa. Voi olla aika hurjaa menoa, enkä todellakaan ensi kokeilua aio tehdä missään metsässä ladulla.

Roki intoili lumesta ja sai ihmesätkyjä tänään lenkeillä. Lisäksi hajut vissiin ovat tosi erilaisia ja Roki nuohoaa täysin korvattomana pitkin lumen pintaa. Mutta ei tämän syksyn ensilumi kuitenkaan viimevuotista ihmetystä enää aiheuttanut. Poika kasvaa ja kestää näköjään tilanteenvaihdokset coolisti. :)


Tänään päättyi meidän tokokurssi. Viime viikolla oli koko kurssin kaikkien ryhmien yhteinen häiriötreeni, joka meni kyllä yllättävän hyvin. Esimerkiksi liikkeestä maahanmeno tupsahti noin vain takaisin ja toimii taas naulittuna. Sen sijaan seisominen on epävarma. Vähän on ollut laiskaa treenaaminen tässä viime viikkoina ja mua jo alkoi tämä kurssikin ahdistamaan, ettei olisi liiemmin huvittanut lähteä enää viimeisiin treeneihin ollenkaan. Kuitenkin raahauduttiin tänään paikalle, kun oli loppukoe. Ja sehän menikin sitten aika hyvin! Me tehtiin se möllinä eli alokasluokka muuten normaalisti, paitsi paikkamakuu vain 1 minuutti ja saa palkata liikkeiden välissä. Myös käsimerkkiä sai käyttää yhdessä käskyn kanssa. Lisäksi saatiin halutessa lupa pitää namia kädessä seuraamisen aikana, jonka tietysti käytin vielä mielelläni.

Oma yleisvaikutelma kokeesta oli hyvä, Roki oli levoton hallin laidalla, mutta kehässä hyvin kuulolla eikä karkaillut. Vire oli jos ei superinnokas niin ainakin kiva. Seuraaminen yllätti todella positiivisesti, kontakti pysyi nyt siihen oikeaan käteen. Tosin vähän edisti. Kokonaisuutena jäi tosi hyvä mieli ja suunniteltiin porukalla toisen kurssin aloitusta vuodenvaihteen jälkeen niin, että otettaisiin koko sakki sama tokokoe tavoitteeksi ja ilmotuttaisiin siihen heti kättelyssä.

Näin se meni. Eli mölli alokasluokka, kokeessa neljä koirakkoa.

Luoksepäästävyys: 10
Roki intoili hiukan tuomarin luokse, mutta piti takapuolen maassa ja antoi tietysti nätisti katsoa hampaat.

Paikalla makaaminen 1 min: 10
Maahanmeno oli hiukan vino, Roki kuitenkin korjasi makuun ihan suoraan, painoi leuan maahan ja pysyi hievahtamatta loppuuna asti.

Seuraaminen kytkettynä: 8,5
Vähän vaihteleva kontakti, lievää edistämistä, käännöksissä kävi vähän kaukana/jouduin melkein kävelemään yli. Ei istunut ilman erillistä käskyä perusasentoon lopussa.

Seuraaminen taluttimetta: 9
Huomattavasti tasaisempi suoritus kuin edellinen. Jälleen sama, ei istunut perusasentoon lopussa ilman erillistä käskyä. (Ihan varmasti johtui lihapullasta oikeassa kädessä - Roki on pikkuisen liian edessä eikä jotenkin tajua tilannetta)

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 10
Ihan nakki. Tuomari hyväksyi mun päännyökkäyksen käskyä tehostavana "käsimerkkinä". Taas jotain, mitä en edes tiedosta tekeväni. Näitä pitäisi kuvata videolle joskus, kuulemma mulla on paljon vartaloapuja, varmaan en tiedä kaikkia.

Luoksetulo: 9,5
Hyvä eteenistuminen. Peruasento himpan jäi vajaaksi.

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 6
Kaksi käskyä. Silti koira valui yli yhden koiranmitan. (Näissä stoppiseuraamisissa muuten ei ollut lihapullaa kädessä ja kontakti kesti kyllä nämä pätkät)

Estehyppy: 8
Oisi voinut tulla mun mielestä heikommatkin pisteet. Ihan vähän jalka kopsahti esteeseen ja Roki myös piippasi hyppyyn lähtiessä. Kun meni viereen, kääntyi ja otti pikkuaskeleen minuun päin.

Kokonaisvaikutus: 9,5

Yhteensä 179 pistettä, ykköstulos ja parhaat pisteet neljästä osallistujasta! Jee! Vähänkö sain intoa tähän touhuun! :)

1 kommentti: