maanantai 24. syyskuuta 2012

Onnistuneet palauttelut

Minkähän koiran minä oikein eilen otinkaan kokeeseen mukaan? Tänään mulla lähti treeneihin mukaan ainakin ihan eri koira. Tai sitten vaan asia on niin, kuten kaveri sanoi, eli Roki oli onnellinen tänään, kun minä olin normaali ja minä olin onnellinen, kun Roki oli normaali.

Ihan mahtis palauttelut otettiin nyt illalla Satun ja Naavan kanssa. Oikeastaan kävin kaikki liikkeet läpi ja kaikki meni ihan putkeen. Riemukkaasti hössöttäen touhuttiin ja Roki haki aivan koko ajan iloisesti kontaktia, jopa enemmän kuin pitkään aikaan. Tehtiin ensin seuruupätkiä, suoraa, käännöksiä ja juoksua. Tosi lyhyitä tosin enkä vaatinut perusasentoja loppuun. Alkuun ei tarvinnut edes vaatia, kun koira pomppi tuhisten käskemättäkin sivulle (vrt. eilinen). Seuruut tehtiin hauskasti patukka suussa (siis Rokilla). Aivan liekeissä oltiin molemmat, vire hienoa, vähän poikittamista, mutta ei haittaa nyt. Käännöksissä vähän etäisyys heitteli, mutta Roki seurasi kaikkia liikkeitäni ja reagoi suunnan ja vauhdin muutoksiin.

Jäävät tehtiin vain kertaalleen ja helpotettuina, lyhyet seuruut, lyhyt erkaneminen koirasta eikä perusasentoa loppuun. Molemmat oikein mainiot, stopit jokseenkin terävät. Seisomisessa takapalkka käytössä.

Luoksetulo kaksi kertaa, innostin Rokia toistamalla kutsua ja saatiinhan siihen lisää vauhtia. Ruutua ensin lätkällä ja sitten ilman, hakee kyllä tosi hienosti ja innolla tätä liikettä. Hyppynouto patukalla ja pari hyppyä niin, että käskin hypyn jälkeen maahan, istumaan ja kerran seisomaan. Palkkasin nakilla hypyn yli.

Lopuksi paikkamakuu. Nakki nenän eteen lisäämään tarkkuutta. Lyhyt etäisyys ja lyhyt aika. Sitten tehtiin vielä häiriöpaikkamakuut niin, että toinen makasi ja toinen teki luoksetulon vierestä. Taas nakkia nenän eteen ja jäin lähelle. Roki kyllä vilkaisi liikkeellelähtevää Naavaa, mutta pysyi nätisti. Vähitellen kestävyys tässäkin paranee ja voidaan pikkuhiljaa vähentää nakkia nenän alta.

Hirmu hyvä fiilis jäi tästä ja vielä heitettiin vajaan tunnin lenkki päälle Hiihtomaassa. Aamulla lenkkeiltiin jo samanmoinen sateisessa metsässä myöhäisen työpäivän alun kunniaksi. Oli kivaa olla jo aamulla pitemmällä lenkillä, yleensähän aamulenkki meillä tarkoittaa max 20 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti