tiistai 27. marraskuuta 2012

Viikkopäivitys

Kai sitä kerran viikossa saa itsensä rustailemaan päivitystä. Viimeiseen viikkoon on jälleen mahtunut liikaa töitä, yhdet pikkujoulut sekä väsyneitä lenkkejä koiran kanssa. Vissiin me otettiin treenitkin Satun ja Naavan kanssa viime keskiviikkona, ja muistaakseni Rokin kanssa kulki jälleen oikein hyvin. Seuraamista vahvistetaan ihan pienillä pätkillä ja vaihtelevalla palkkauksella eikä todellakaan lähdetä aina perusasennosta. Toisaalta perusasentoa sitten vahvistetaan kaikennäköisellä leikkimisellä ja joka välissä sivulle ottamisella. Seuraamiseen olen edelleen yhdistänyt temppuja ja palkkaan eri tavoilla, välillä namia, välillä lelua, välillä lelu lentää, välillä sen saa ryöstää, välillä Rokilla on lelu suussa koko ajan.

Lisäksi olen palkannut leikkimällä Rokin kanssa ilman käsiä. En tiedä onko tästä mihinkään mitään hyötyä, mutta annan Rokin ryysiä päälle ja mun jalkoja vasten ja "tönin" sitä. Toinen on ihan liekeissä ja rähjää lelu suussa. Mulla vaan on jalat ihan mustelmilla, kun Roki raapii. Idea siis on, että voitaisiin leikkiä muutenkin kuin vetoleikillä, saalistamalla tai noutohommilla. Yleensä Rokilla kyllä on lelu suussa, mutta ehkä tää toimisi ilmankin ja palkkaaminen sujuisi jännemmässäkin tilanteessa pienen ryntäilyn avulla.

Kotona Rokin kanssa on leikitty piilotusleikkejä. On melko koomista, että Rokille ei tarvitse kuin raottaa vessan ovea, niin se menee sinne istua kököttämään ja odottamaan, että jotain piilotetaan. Luvan kanssa Roki saa sitten lähteä vessasta etsimään. Ollaan piilotettu yleensä nameja, mutta nyt myös esinettä. Hyvin hoksasi välittömästi myös esineen etsimisen. Tosin Roki tykkää käyttää etsimiseen julman paljon aikaa, ilmeisesti itse nuuhkuttelu on niin hauskaa. Se tekee perusteellista työtä, mutta voisiko se ikään kuin ihan oikeasti vältellä sitä oikeata piiloa tahallaan? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti