sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Pimeä syksy

Kulunut viikko on ollut aikasta hiljaiseloa treeninkien suhteen. Tauko oli tarpeellinen, mutta myös motivaatio kohtuu pieniin imetty edellisviikonloppuisen kokeen jäljiltä. Vähän on tokoiltu kotosalla ja pari kertaa lyhyesti kentän reunalla. Luntakin oli jo hetken maassa, mikä ehti hiukan häiritä treenikentän löytymistä. Tyypilliseen syksytapaan lumi lähti jo ja taas löytyy treenipaikkoja. Ärsyttävää vaan, kun tulee pimeä niin aikaisin ja märkä metsä se vasta on pimeä.

Maanantaina tai tiistaina käytiin Ristikivessä palauttelemassa. Pelkästään pelailtiin lelun kanssa temppuja ja vähän seuraamista. Lenkki päälle kera Satun ja Naavan sekä Annen ja Santun. Eilen tehtiin pikkuhetki tokoa kentän laidalla sateessa ennen iltalenkkiä. Roki tuntui tosi innokkaalta ja tarjosikin perusasentoa melkein samoin kuin meillä sisällä. Seuruu oli myös Rokin mittapuulla aktiivista.

Tänään otettiin treeniä Saviolla. Roki tuntui hyvältä ja tehtiin raskaammat ja pitemmät seuruut alkuun. Keskityin erityisesti siihen, että tulisi siirtymä alkuleikityksen ja liikkeen välillä, ja jälleen liikkeen jälkeen kehut heti, mutta palkkaleikki vasta toisessa paikassa. Olin oikein tyytyväinen kontaktiin ja Rokille kohtuu napakkaan perusasennon hakuun. Mutta pyyhkeitä tuli treenikavereilta... Ja aiheesta kyllä. Kehun Rokia liian hillitysti ja eleettömästi (luulen oikeasti, että kiljun, pompin ja innostan ja saisin ennemmin hillitä itseäni, että pointti säilyisi). Lisäksi lelua pitäisi käyttää enemmän, jotta vire säilyisi koko ajan. Samoin Roki pitäisi saada tarjoamaan liikkeitä, kontaktia ja perusasentoa. Me oikeasti ollaan kovasti menty jo parempaan suuntaan, mutta perusasentoa Roki tarjoaa lähinnä vain sisällä. Vire vaan pitäisi saada korkeaksi aina treenatessa liikkeen alussa.

Tein ensin siis kaikki liikkeet läpi palkaten em. tavalla. Roki välissä autoon ja toisella kierroksella sitten tein lelun kanssa vain perusasentoa ja liikkeelle lähtöjä. Liikkeelle lähdettiin ainoastaan vain, jos perusasento tuli terävästi ja iloisesti. Lelua vaihtelin kainalon ja taskun välillä. Välissä palkkasin vaihtelevalla leikkimuodolla (saalis, veto, heitto). Perusasennon alle tehtiin jos jonkinmoista nostattavaa temppua, kierimistä, pyörimistä, vilkutusta, pujottelua jne. Oli kivaa ja mielestäni meni paremmin, mutta tosiaan kehun liian hillitysti. Pari noutoa loppuun. Jotain outoa kyttäilyä palautuksessa, uumoiliko Roki sitten autoon joutumista, en tiedä.

Loppuun paikkamakuu. Roki varastaa maahanmenon. Menee joko omin päin ennen aikojaan tai liikkurin "käsky" sanasta tai viimeistään naapurin käskystä. Tätä pitää treenata kotona. Ja kokeessa olla sairaan nopea käskyttäessä. Treenien jälkeen heitettiin lenkki vielä sellaisessa pöpelikkökorvessa, etten ikinä olisi uskaltanut sinne yksin lähteä.

Vähän on epäonnistunut olo tällä hetkellä. Miljoona asiaa ois vissiin pitänyt tehdä toisin Rokin kanssa. Olen epäjohdonmukainen ja treeni ei ole ollut määrätietoista. Olen edelleen myös tosi epävarma ohjaajana ja jännitän toisia ihmisiä. Pitäisköhän jatkaa vain lenkkeilylinjalla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti