sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Viikonlopun puuhailua

Postailua tuulessa ja tuiskeessa!
Uusien juttujen opetteluun kun on koiran kanssa keskitytty, onkin vanhat kosahtaneet. Nyt on alkanut näyttää siltä, että Roki on unohtanut perusasennon eikä osaa tulla sivulle kuin suoraan eteenpäin eli mun takaa. Ohjausta tarvitsee tosi paljon eikä enää vahingossakaan tarjoa perusasentoa. Vaikka nami kädessä näyttäisi paikkaa, saattaa koira jäädä johonkin suunnilleen sivustalle istumaan ihan miten päin tahansa, kunhan nyt kuono osoittaa namikäteen päin.

On mulla kuitenkin teoria syystä, varmaan yksi osa on se, että avustavaa liikettä ei olla edes yritetty juurikaan häivyttää. Ja olen taatusti liian usein korjannut perusasentoa liikkumalla itse. Vaikkakin yleensä eteenpäin, jolloin koiran on myöskin korjattava asentoa. Mutta varsinainen syy on mun mielestä Rokin kasvu ja se, että peräpään käyttö ei enää onnistu kovin kätevästi. Tähän pitäisi nyt keksiä harjotteita, että nuo takajalat siirtäisivät Rokin hanurin oikealle paikalle, tosi laiskasti nyt Roki kääntää takaosaansa. Korjaavat liikkeet suoristavat koiran tietysti, kun otan askelen eteenpäin, mutta tuolloin ei itse sivulletulo parane yhtään.

Teetän sitten Rokilla nyt ihan alusta perusasentoharjotteita, että tuo sivu-käsky vahvistuisi sinälläänkin. Nuo harjoitukset tulevat kyllä tarpeeseen myös kontaktin ottamisenkin kannalta.

Kuvasatoa on tarjolla ihan kotioloista ja eilisen päivän lenkkeilyiltä Jyväsjärvellä. Siellä tuli vastaan bc-pentu Elmo 5,5 kuukautta, vaihdettiin samantien emännän kanssa numerot, lähdetään joskus pentulenkille. Tänään taas ulkoiltiin Minjan ja Nastjan kanssa Aittovuoressa. Nastjan kanssa juoksivat ihan kivasti, varsinaista leikkiä ei kuitenkaan tyttöjen kanssa synny. Minja pistää Rokin paikalleen eikä Roki tätiä enää härkkinytkään. Roki oikeastaan vaan pyyhältää matkassa mukana, mutta melko välinpitämättömiä tytöt pikkuherran suhteen olivat.

Syystä tai toisesta koira saa nykyään tulla meillä sohvalle ja nojatuoliin...


Vetoleikki on edelleen parasta! Noutaminen tulee hyvänä kakkosena :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti