sunnuntai 12. elokuuta 2012

Viikon treenit

Kuluneella viikolla ollaankin ahkeroitu urakalla. Kyseessä on viimeinen lomaviikko ja huomenna työt alkavat taas häiritsemään lupaavasti alkanutta treeniputkea.

Maanantai: Kotitokoilua, vepetreenit jätettiin väliin, koska viikonlopun kyläily ja näyttelyreissu väsyttivät sen verran Rokia, että kaveri nukkui kokolailla maanantain vielä.

Tiistai: Vepetreenit, sujuivat mukavasti, paitsi viennin osalta oli taas ongelmia vieraalle viemisessä. Tätä treenataan siis kovasti. Yksi vienti niinpäin, että minä olin veneessä ja se oli ihan priima. Sovea suunnitellaan.

Keskiviikko: Lomapäivä työmaalla ja illanistuntaa Saviolla, treenit pienissä.

Torstai: Tokoilua kera kaverien Killerillä. Kenties vähän suunnittelematon treeni ja alussa oltiin aika hukassa, oma epävarmuus heijastui koiraan. Loppua kohti parempaa virettä, mutta treeni venähti vähän liian pitkäksi. Kivaan ruutuun oli hyvä lopettaa. Paljon hyviä vinkkejä jäi käteen, kiitos!

Perjantai: Tokotreenit Vihtavuoreessa, teemana jäävät ja kaukot. Tehtiin molemmat jäävät liikkuroituna yhtä kyytiä ilman välipalkkaa. Seisominen vielä kohtis, ja itseasiassa maahanmenokin, mutta jälkimmäisessä seuraaminen oli rumaa. Samoin perusasennot kaiken kaikkiaan. Perusasentotreeni palautettu tehokkaasti päiväohjelmaan. Kaukoissa ylläri, Roki osaa nousta makuulta seisomaan käskystä. Ilmeisesti kosketusalustatreenien ansiota, koska tätä ei olla varsin harjoiteltu. Muuten jäi aika säätämisen maku treeneistä, ei mitenkään pätevää settiä ainakaan ohjaajalta.

Lauantai: Tokotreenit Tiinan ja Piikan kanssa Halssilassa. Oikein kiva treeni, vaikka olin jo ajatellut, että Roki ei jaksa kolmatta pitempää treenipäivää putkeen. Roki ja Piika kestävät toistensa häiriön hyvin. Tehtiin pitkä paikkamakuu, josta olen kyllä Rokiin kovin tyytyväinen, luotettava se on! Haettiin kaukoihin oikeita liikeratoja ja asentoja, lähinnä sain parempaa kuvaa siitä, millaiselta asentojen ja siirtymien pitäisi näyttää. Rokin kanssa perusasentotreeniä taas ja myös treenattiin sivulta maahanmenoa, koska menee vinoon nykyään, vaikka perusasento olisi suora - rönähtää suoraan lonkalle herkästi. Hirmu hyödyllinen häiriöharjoitus myös, eli toinen koira paikkamakuussa ja toinen tekee vierestä luoksetulon. Ei kumpikaan koira kestänyt makuuta aluksi, mutta Piika honasi jo toisella kerralla, Roki tarvitsi vähän usemman harjoituksen. Hirmu kivan luoksetulon se kuitenkin tässä yhteydessä teki.

Seuraamista myös. Harjoittelin käännöksiä ilman koiraa. Pyörähdän liian nopeasti kaikki käännökset, opettelen nyt kävelemään ne rauhallisesti. Samoin unohdan huomioida koiraa, kun kuuntelen liikkuria. Mutta on oikeasti hienoa, että nyt voi liikkuroidut seuruutreenit ottaa myös ohjelmaan, koska Roki seuraa koko ajan pitempiä pätkiä! Parasta seuraaminen on nyt silloin, kun alkuun on innostettu saalisleikillä ja lelu menee seuruun ajaksi taskuun. Kontakti pysyy, mutta Roki ei kyttää. Roki unohtaa istua, kun liike pysähtyy, joten tätäkin treenataan. Ja käännökset nyt erikoisharjoittelun alle.

Pikaisesti vielä jääviä, tässä vaiheessa alkoi jo vähän vire laskea ja lopeteltiin treeniä. Heitettiin sitten vielä aika reilu lenkki metsissä ja kävin sitten itsekin putoamassa suolampeen Rokin kepin perässä. Harvinaisen fiksu olo jäi siitä. Likomärissä vaatteissa sitten lompsin kotiin. Putosin laiturilta, joten menin kyllä ihan kainaloita myöten lampeen. Onneksi treeniliivin tasku piti sen verran vettä, että puhelin ei ottanut hittiä. Mutta ponkaisin kyllä aika reippaasti vedestä takaisin laiturille ja mielessä oli vain se puhelin, kun nyt vielä olen juuri siirtynyt nykyaikaan puhelimen kanssa...


Tänään vähän enemmän lepopäivä, rippijuhlareissu meillä ja Roki ottaa ansaittua lepiä. Koiraa lienee ihan onnellinen kun työt alkaa ja saa taas ottaa unta kuulaan päivät pitkät :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti