maanantai 22. lokakuuta 2012

Lihashuoltoa

Huijui! Koekutsu ensi lauantaille tuli sähköpostiin ja heti alkoi jännittämään taas. Koe alkaa aikaisin, joten hyvissä ajoin pitää olla liikkeellä. Alokkaassa näytti olevan 16 koiraa, ja me jossain alkupäässä, joten valmistautumisaikaa ainakin monine paikkamakuineen piisaa. Tuomarina onkin yllättäen jälleen tuttu Tuire, toisaalta olisi pitänytkin arvata, että kahden tuomarin kokeesta on kyse, kun 50 paikkaa oli kokeeseen jaossa. Huomenna vähän vielä treenin viilausta ja loppuviikko sitten lunkisti.

Tänä iltana Roki kävi hierottavana Anne Naukkarisella. Yllättävän hyvin tällä kertaa Roki jaksoi käsittelyn ajan makoilla. Ensi yrittämä viime talvena kesti varmaan tuplasti tämäniltaisen ajan, ja yksi syy oli varmasti Rokin levottomuus ja jatkuva pyrky pois käsittelystä. Tänään selvittiin tunnissa. Anne kävi läpi Rokin lihaksiston molemmin puolin ja jo alkutsekkauksessa totesi Rokin takaosasta, että siellä riittää lihaksia vaikka muille jakaa. Hyvä, ettei ainakaan lihaskunnon puolesta koira ole laiskistumaan päin.

Kaiken kaikkiaan Roki oli nyt viimetalvista vetreämpi ja lihasjumeja oli vähemmän. Hieroja muisteli edellistä kertaa ja Rokin takapään jumituksia. Arveli todennäköisesti eturauhasen vaivanneen jo silloin. Rokihan ei antanut venyttää etureisiä silloin ollenkaan ja ilmeisesti selän alueella oli jäykkyyttä myös. Nyt takapää oli melko hyvä ja selkä myös. Rokilla oli paikallisia jumeja ja jonkin verran toispuolisuutta, joka voi selittyä tokoilulla ja toispuolisella seuraamisella. Tätä pitäisi kompensoida sekä aktiivisilla pujotteluharjoituksilla että kylkien rauhallisilla venytyksillä. Toispuoleisuus on kyllä näkynyt esimerkiksi puoltamisena rauhallisessa ravissa.

Kerroin olevani aivan avuton tunnistamaan mitään lihasongelmia käsikopelolla. Varmaan tajuan jonkin olevan pielessä vasta, kun koira linkuttaa. Nyt osaan ainakin tunnistaa lavan seudun jäykkyyden, Rokilla oli etuosassa oikea lapa jumissa, ei kuitenkaan niskaa myös, kintun venytystä ja verryttelyä kevyellä pyörityksellä saatiin kotiohjeeksi. Vastaavasti taas jumia löytyi vasemmasta takajalasta, lähinnä reiden etu- ja takaosasta. Jonkin verran vasemmalla puolella myös etuosasa lavan takaosassa jäykkyyttä. Anne sai etenkin etupuolta auki jo kuitenkin lyhyelläkin käsittelyllä, joten arveli noiden jumien olevan kyllä kotikonstein hallinnassa pidettäviä. Hän piti ihan mahdollisena, että Rokin kontaktinputoamiset oikeassa käännöksessä johtuisi jumeista.

Roki oli käsittelyn jälkeen vallan tyytyväinen ja veteli alkuiltaunet Villen kanssa sohvalla selällään. Huomenna vähän taas jumppaillaan tokoa, tälle iltaa olikin sitten luvassa vain hihnalenkkeilyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti