lauantai 27. lokakuuta 2012

Ottaa aivoon

Sen verran harmittaa tämänpäiväinen tokokoe, että tässä lyhyesti pisteet ja kuvaus liikkeestä. Jotenkin onnistuin niittaamaan hyvän fiiliksen taas ja koira meni sijaistoiminnoille seuraamisissa. Ei se ollut edes sen Keuruun vertaa mukana. Oliko sitten syynä se, että oma hermo petti ennen kehää ja hoputin koiran leikitystä ottamalla siltä väkisin patukan pois suusta juuri viime hetkellä.

154,5 pistettä, 2. tulos. Tuomari Tuire Marjamäki.

Luoksepäästävyys: 8
Roki murisi tai jotain tuomarille. Ihan normaali moikkailuinto sillä oli ja kurkusta pääsi kurahdus, todennäköisesti se oli pelkkää intoiluäännähdys, mutta murinan tuomari kuuli.

Paikkamakuu: 9
Ihan priima makuu, vaikka viereinen koira lähti heti ohjaajien perään haukahtaen ja toinenkin koira nousi liikkeen aikana. Miinus, koska näytin käsimerkin "vänta"-käskyn vahvistukseksi. Ei mitään hajua miksi.

Seuraaminen kytkettynä: 6,5
Ihan totaalista haahuilua alusta loppuun asti. Milloin perässä milloin oikealla milloin nuuhkien.

Seuraaminen vapaana: 5,5
Kts. edeltä, lisäyksenä vielä niin totaali jääminen, että piti kutsua parikin kertaa.

Liikkeestä maahanmeno: 5,5
Seuraaminen kts. edeltä, kaksi käskyä ja maahanmenon katsominen. Toinen käsky ja katsominen btw oli turhaa, koska meni ekalla jätättämisestä huolimatta.

Luoksetulo: 9.5
Hienosti sujui. Paitsi Roki teki peliliikkeenä perusasennon suoraan ilman eteenistumista. Mitä ei olla koskaan tehty.

Liikkeestä seisominen: 9
Tosi hyvä suoritus. Vähennys ehkä seuraamisosioista? Tuomari ei sanonut.

Hyppy: 10
Oli sitä mitä Roki osaa.

Yleisvaikutus: 7
Olisi varmaan voinut olla vähemmänkin.

Harmittaa Rokin puolesta, kun onnistun ajamaan sen tuollaiseen tilaan. Tosi pidättynyt se oli vielä täällä kotonakin. Heti kokeen jälkeenkään en saanut sitä kunnolla palkattua, kun lelu ei kiinnostanut. Onneksi tuo loppukoe sujui kuitenkin paremmin, että jäi viimeiseksi nuo paremmalla fiiliksellä tehdyt liikkeet. Ehkä mä jännitin taas paljon tuttua tuomariakin, ehkä otin Rokin autosta liian aikaisin ja vire kuoli jo siinä lämmittelyvaiheessa. Ylimääräisiä kierroksia onneksi ei juuri noussut odottelussa, sen verran ripeästi päästiin asiaan.

Pitää vissiin taas nostaa häntä pystyyn ja suunnistaa seuraava koetta kohti tätä muistelematta. Seuraavan kerran ollaan Kuopiossa 17.11. kokeilemassa.

3 kommenttia:

 1. Nyt vaan miettimään sitä, missä mielentilassa vie koiran kehään. Kokeilemalla (treeneissä ja kisoissa) löytyy oikea, onko paras tehdä namiseuraamista, jossa viimeisen namin saa kädestä juuri ennen kehää? Vaiko leikittämällä juuri ennen kehäänmenoa? Vaiko laittamalla koiran makaamaan ja kutsumalla luoksetulon kautta sen seuraamiseen, ikäänkuin ruudun makuusta seuraamaantulo? Vai tullaanko kehään ihan vapaasti humputellen ja työt alkaa vasta käskystä? Vaiko ihan vaan pk-tyyliin että kehään tullaan seuraamalla, ja seuraaminen loppuu vasta kun kehästä poistutaan?

  Hienostihan tuo loppukoe meni, koira selvästi piristyi luoksetulosta, kun pistesarjaa katsoo!! Tuo kahden seuraamisen alokas on vaikeampi kuin yhden seuraamisen avoin luokka.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista! Tosi paljon ajattelemisen arvoista asiaa. Muutenkin olen saanut kyllä hyviä kommentteja ja pohdintoja, täytynee laittaa taas pohdintapostauskin tänne :) .

  Edelleen uskon, että saalisleikki juuri ennen kehää on paras viritys alun seuraamisiin. Tämä siksi, että meillä seuraaminen kontaktissa on edelleen aika heikoissa kantimissa ja vaatii tosi vahvan mielikuvan palkasta. Mutta ajoitus on aika tarkkaa...

  VastaaPoista
 3. Niin piti vielä jatkaa, että me pystytään kyllä parhaimmillaan aika helpostikin varmaan läpi koko kokeen tuohon ysin ja kympin linjaan, jos miettii mitä niihin arvioihin alokasluokassa esim. seuraamiselta vaaditaan. Se on nyt minusta kiinni, päästäänkö niihin pisteisiin jatkossakaan :).

  VastaaPoista