keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Agility meni putkeen

Jälleen pusketaan töitä. Lomaan on laskujeni mukaan 13 viikkoa ja onhan siinä pääsiäinenkin vielä edessä - eli ei enää juuri mitään :). Toivottavasti vaan alkaisi taas omat ensi lukuvuoden työkuviot ratkeamaan. Vielä ei ole mitään hajua.

Ville lähti eilen Rokin kanssa kaksistaan agility-tunnille. Ja tulivat hyvällä tuulella takaisin! Rokin kanssa oli jälleen kokeiltu puomia ja koira oli kuin olikin kulkenut sen nyt itse, ensin enemmän, sitten vähemmän jännittäen. Helpommin joka tapauksessa kuin viimeksi. Huh, mua ehti jo pelottaa, että se rakenteli puomista itselleen mörön. Oli kuulemma kulkenut sitten jo nätisti nakin perässä pitkin puomia. Eilisissä treeneissä oli sitten mennyt kalkkunanakkia yli puoli paketillista, mutta siinäpähän sitten tekivät. Oli muutenkin ollut parempi vire Rokilla edelliseen viikkoon verrattuna, eikä koira kieltäytynyt millään esteellä.

Näyttelytreenejäkin ollaan taas pidetty. Havaittiin Nooran kanssa, että minun täytyy tosiaan olla poissa Rokin näkyvistä silloin, kun he touhuavat, muuten se ei kuuntele Nooraa ollenkaan ja tuijottelee vain minua. Nyt yritänkin hommata kaveria lauantain mätsäriin Nooran ja Rokin seuraksi, jos ja kun joudun itse hallista sitten poistumaan.

Toko-treenejä jatketaan ohjatusti tässä kevään aikana, Helmisen Hannaan otin yhteyttä. Suunnitelmat kokeiden suhteen selkeytyvät varmaan pikkuhiljaa tässä Rokin murrosiän edetessä, kun näkee, missä vaiheessa keskittymiskyky alkaa olla koeluokkaa. Kiirettä ei tosiaan ole, mutta kiinnostunut kyllä olen ihan kilpailumielessä tokosta!

Vähän tokoiltiinkin eilen, kun ennen agilitytreenejä käytiin Viihdekeskuksella painittamassa Rokia ja naapurin Narua. Otin Rokin kanssa seuraamista, ihan lyhyitä pätkiä ja käännöksiä, perusasennon hakua (joka muuten oli taas ihan todella napakkaa ja mainiota), liikkeestä maahanmenoa ja luoksetuloja. Tehtiin myös luoksetulon stoppia (maahan), mikä onnistuu kyllä, mutta luoksetulosta seisominen on karseaa katseltavaa, Roki edelleen hiippailee minkä kerkiää. Sitten tehtiinkin seisomaan stoppaamista niin, että minä houkuttelin nakilla koiraa ja peruutin edellä. Käsimerkkiä käyttäen stoppeja siitä. Vähän paremmin sujui ja Roki myös jaksoi seistä paikallaan pikkuhetket.

1 kommentti:

  1. Mulla menee kyllä paketillinen nakkia yksissä treeneissä, oli kyse sitten agista tai tokosta. Ja kummankin koiran kanssa sama. :D Turha niissä on säästellä, kun koiralle maistuu.

    VastaaPoista