tiistai 29. maaliskuuta 2011

Onnistumista

Wuhuu! Oli ihan huiput agility-treenit äsken! Noin hyvin Roki ei ole tehnyt vielä kertaakaan. Olihan sillä tietysti normaalit kierrosten vetämiset välillä päällänsä ja haukkui intojaan ja kärsimättömyyttään, mutta ei se tuonkaan vertaa ole aiemmin rauhoittunut välissä tai keskittynyt ohjeisiin.

Putki ja pussi ovat varmoja ja riemulla Roki niitä tekee. Hypyt, muuri ja pituus sujuvat vaivatta. Kepeistä olen innostunut tosi paljon ja Roki tekee kyllä hitsin hyvin. On sisäistänyt pujottelun kyllä jo ihan omaan koirankehoonsa ja tarvitsee varsin vähän ohjausta enää, kunhan aloituksen näyttää. Saatiin kehuja ja kurssin ohjaaja testasi myös itse Rokilla keppejä. Hän sanoi, että kun ohjausta tulee vähemmän, Roki selkeästi hiukan hidasti tahtia ja "mietti" mitenkäs tämä nyt meni.

Liina Rokilla on edelleen perässä, se oikeastaan toimii emännän rauhoittajana. Kertaakaan ei ole tullut edes potentiaalista karkaamistilannetta Rokille, joten uskon, että se pysyisi ilman liinaakin hallinnassa. Mutta itselläni on varmempi olo liinan kanssa. Varsinkin, kun yksi kurssin koirista karkaa koko ajan ja hihnalla saan tuolloin hallittua varmasti Rokin.

"Kiipeilytelineistä" A sujuu varmasti, Roki pysähtyy kontakteille. Mutta niiden treenaamista pitäisi kyllä tehdä enemmän. Nythän kontakti ja pysähtyminen tapahtuu täysin nakin avulla. Uutena tuli keinu. Jälleen emäntää jänskätti vähän, mutta kokeilut menivät kyllä ihan ok. Vähän kiire Rokilta on esteeltä pois, mutta varsinaisesta keinahdusvaiheesta ei piitannut mitään, kun nakki oli nokan alla. Teimme siis niin, että koira kiipesi keskelle keinua, ohjaaja laski hitaasti toisen pään alas ja sitten ohjattiin koira loppuun.

Puomia pääsin vihdoin tekemään onnettoman muutaman viikon takaisen yrityksen jälkeen. Oli todella huojentavaa havaita, että Rokilla ei ollut mitään pelkoa estettä kohtaan, se oli itse menossa heti. Kontakti alkuun, ohjaaja varmisti vielä toisella puolella Roki meni omaa tahtia, joka on varsin vauhdikas, silti kuitenkin rauhoittuen loppuun. Hienoa! Jess!!! Ja huh! :D

Ratakin tehtiin ja kivaa oli! Meillä taitaa olla pieni liitäjäkoiran alku :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti