maanantai 18. kesäkuuta 2012

Vesipelastusta

Sen lisäksi, että tänään on surtu rakkaan Roopen poismenoa, jaksoin Rokin kanssa lähteä katsastamaan ekoja vepetreenejä Muuramessa. Pientä säätöä oli ensimmäisissä treeneissä, mutta ei siitä sen enempää. Roki toimi mainiosti tänään, hyvä treeni siis!

Veneestä hyppy otettiin taas noin 30 metristä, tämä vähän lämmittelynä, ei mitään ongelmaa.

Veneen nouto. Köyden päässä oli dami kiinni, Roki veti siitä. Köysi oli aika ohut, ehkä paksumpi hinausköysi olisi parempi, ainakin jos halutaan koiran tarttuvan köyteen. Soutaja auttoi Rokia vähän. Nouto onnistui hienosti, mutta oli siinä ja siinä, tuliko Roki ihan maalilinjalle asti ennen kuin syljeksi damin suustaan. Täytyy vaan vaatia vaikka käteen asti, sillä varmistetaan että Roki tulee tarpeeksi pitkälle.

Esineen vienti. Parantunut paljon edellisestä kerrasta. Roki toi mieluusti käteen asti, vähän ajoitusta saa itse vielä treenata, mutta hyvä tästä tulee. Vähän vielä epäselvyyttä säännöissä, eli saako sekä koiran lähettäjä rannalta että vastaanottaja veneestä antaa käskyjä molemmat? Tehokkainta Rokin kanssa olisi, että lähettäjä sanoisi "Vie" ja vastaanottaja "Tuo" tai "Käteen". Toisella kertaa otettiin vientiin matkaa n. 20 metriä ja lähettäjä ei tällä kertaa sanonut mitään, antoi vain damin Rokille. Roki ei meinannut mun kutsuista huolimatta lähteä veteen, vaati usuttamisen rannalta käsin. Lähti kuitenkin ja tuli mainiosti ja luovuttikin hyvin.

Hukkuvan pelastaminen. Tässäkin Roki toimi hienosti ja hinasi hukkuvan rantaan. Muilla koirilla oli jonkin sortin ongelmia, olisiko ollut liian passiivinen hukkuja vai mikälie.

Aika siistiä, kun tässä lajissa on edistytty tosi nopeasti ja varmaan tämä tosiaan luonnostaankin passaa Rokille. Melkein pitäisi ilmoittautua soveltuvuuskokeeseen, kun eihän tässä ole minkään liikkeen kanssa mitään hätää :D.


Juhannus lähestyy tämän viikon lopulla. Lähdemme Porvooseen mökkeilemään, mutta Roki jää Jyskylään, koska mökille on tulossa muutakin nuorta uroskoiraseuraa. Roki menee vanhempieni luokse terapiakoiraksi ja juhannushaukuksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti