keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Uintia ja tokoakin

Maanantaina oli jälleen uintivuoro Koirasportilla. Roki otti ens alkuun pari vientiä. Nyt teen varman päälle liikettä ja haluan Rokilta kaiken lähtöepäröinnin pois. Näin ollen Roki lähtee rampilta, hetsailen sitä, kierrän altaan toiselle puolelle ja avustaja lähettää koiran. Kehun myös heti, kun Roki lähtee liikkeelle ja kutsun tietty reippaasti. Eka meni todella hyvin luovutusta myöten, palkkasin heittämällä damin. Tokaa varten Roki ui rampille takaisin ja avustaja otti koirasta kopin, mutta tällä kertaa sitten lähtö oli aavistuksen epävarma, tuli kuitenkin. Kolmannelle kerralle "vein" Rokin takaisin rampille, eli kiersin rampin puolelle itsekin ja otin damin siltä itse pois. Taas vähän hössötystä ja kierto takaisin paikalle ja nyt Roki lähti jälleen todella hyvin.

Varman päälle harkkoja jatketaan ja tänään just tuli ilmoitus, että jo huhtikuun alussa aloitellaan Muuramen veperyhmän kanssa kuivaharjoittelua. Sinne mukaan!

Uimalassa luonnollisesti Roki myös kuntoili. Se taisi uida noiden kolmen viennin päälle vielä 3 x 5 kierrosta. Tällä kertaa ohjaaja ei laittanut Rokille hihnaa/flexiä ollenkaan, vaan uitti sen vapaasti lelu kädessä. Aluksi Roki meinasi oikoa keskeltä allasta, ei huvittanut laitaa pitkin uinti, mutta kun kierroksia tuli muutama alle, alkoi myös linjat löytymään. Oisko sitten jo pahin höyry päässyt ulos, kun Roki oli kohtuu vikkelä käännöksissään altaassa alkuunsa. Enivei uitto ilman hihnaa meni ihan ok, koska hyvin Roki seuraa damia eikä sillä ainakaan ole mikään hinku altaasta pois!


Parina iltana on tokoiltukin lenkkien yhteydessä. Seuraamista haen suunnilleen joka toinen kerta lelulla ja leikillä ja innon kautta, ja joka toinen kerta namin kanssa niin, että 'seuraa'-käsky tarkoittaa suoranaisesti silmiin katsomista. Palkka siis vain katsekontaktista ja todella lyhyitä pätkiä, ehkä vain perusasentoa välillä ollaan otettu. Stopit ovat tällä hetkellä varsin terävät ja kivat. Roki kestää myös kiertämisen, jota olen välillä lisännyt harjoitteluun. Luoksarissa olen joka toisissa treeneissä tehnyt myös yhden stoppiharjoituksen, yleensä lelua lennättämällä. Roki kuitenkin ennakoi heti ekasta moisesta alkaen ja treeni on aina päätetty normiluoksetuloon, estän himmailun juoksemalla Rokia karkuun. En halua edes testata sellaista normiluoksaria, jonka alle on tehty useampi stopillinen - mieluummin jätän hyvän mielikuvan liikkeestä Rokille ja tosiaan pingon vahvistukseksi sitä karkuun, jotta lelun kyttäily unohtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti