lauantai 16. helmikuuta 2013

Vastaus haasteeseen

En yleensä ole vastannut mihinkään saamiini haasteisiin bloggauksen saralla, ne tuntuvat niin ketjukirjeiltä ja toisaalta mulla ei tälle blogille ole tavoitteena kasvattaa kuulijakuntaa, vaan lähinnä pitää päiväkirjaa koiratouhuista. Hauskaa kuitenkin, että melko moni laskurien mukaan seurailee Rokin elämää tämän blogin kautta. Tässä kuitenkin ajattelin Nooran heittämään haasteeseen pähkäilläkin muutaman vastauksen.

“Ohjeet haastetuille: Jokaisen haastetun tulee vastata niihin 11 kysymykseen, jotka haastaja on esittänyt ja postata ne blogissaan. Valitse sitten muutama uusi haastateltava ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä, jolta sait haasteen.”

1. Miten sinusta tuli koiraihminen? Oliko lapsuudenkodissa koiria tms?
En mielestäni ole ollut koskaan koiraihminen - enkä tiedä olenko oikeastaan vieläkään :D. Lapsuudenkodissani oli kissa ja kaksi akvaariota, ja olen aina ajatellut, että jotenkin tykkään enemmän kissan tavasta elää ja olla verrattuna koiraan. Koira kuitenkin meille tuli ja asia oli harkittu perin pohjin, joten kai sitä jonkilaista koiraihmisyyttäkin sitten alkoi löytyä.

2. Mikä on koiraharrastuksen lempilajisi?

Vaikea sanoa, joten tästä tulee ympäripyöreä sepostusvastaus. Tokoon ollaan Rokin kanssa eniten perehdytty ja se jotenkin muistuttaa omia lapsuuden ja nuoruuden aikaisia harrastuskuvioita tarkkuuden ja säntillisyyden ja suorittamisen puolesta - ja siksi myös minua miellyttää. Toisaalta taas jäljen ajaminen metsässä on aivan huippua ja me molemmat nautitaan siitä tosi paljon, mutta sillä saralla ei sinällään kauheasti etenemistavotteita nyt ole. Vepe vaikuttaa tosi kivalta ja sopivalta lajilta, ja näyttelyissäkin olen viihtynyt. Agility voisi olla joskus todella kiinnostava vaihtoehto, mutten ole ihan varma että tämän koiran kanssa..

3. Usein kuulee omistajien muistuttavan koiriaan. Onko sinulla ja koirallasi/koirillasi jotain yhteistä?
Minä ja koirani tykätään molemmat tosi paljon juustosta.

4. Miten hemmottelet koiraasi/koiriasi?
Roki käy silloin tällöin hierojalla. Tietysti ihan perus kainaloelukan rapsuttelu ja paijailu. Ja ajoittaiset hirvenluukestit.

5. Jos ajatellaan, että teille kotiutuisi pentu, minkä rotuinen se olisi?
Varmaan toinen bortsu tai sitten aussi.

6. Mitkä ovat mielestäsi koiraharrastuksen parhaat puolet?
Lähiaikoina ylipäätään uuden harrastuksen aloittaminen on antanut mulle tosi paljon ja aktivoinutkin ihan eri tavalla, toisaalta oppiminen aina alussa on nopeaa ja pitää motivaatiota yllä. Sen lisäksi ihmiset, niin monta uutta kaveria olen tätä kautta saanut! Ja kolmantena se, että nkäee koiransa intoa täynnä ja Roki näyttäisi todella nauttivan yhdessä touhuamisesta ja temppuilusta.

7. Oletteko kilpailleet koirasi/koiriesi kanssa harrastuskentillä? Jos, millaisia kokemuksia kilpailut ovat olleet?
Oletan, että kilpailemin tässä tarkoittaa virallisia näytteitä osaamisesta ja vaikkapa näyttelyitä. Näyttelyitä on koluttu, melko leppoisaa touhua. Kerran itsekin kävin kehässä ja kovin ylpeä olen siitä, että selvisin siitä. Tokokokeet aloitettiin viime syksynä ja jännittäminen on kamalaa. Harmi kyllä jännityksen piikkiin voin pistää myös epäonnistumiset, jotka verottivat motivaatiota aika rankasti. Sinällään kokeissa on ollut mukavaa ja reilu meininki.

8. Millaiseksi koet oman rotusi/rotujesi terveystilanteen?

Melko hyvä, tosin jotkin terveysongelmat tuntuvat melko yleisiltä. Arvostan kasvattajan harkintakykyä koiravanhempia valittaessa ja olen onnellinen, että oma koira on tähän asti osoittautunut varsin perusterveeksi.

9. Mitä erikoisia piirteitä tai tapoja koirallasi/koirillasi on?
Viltin lussutus. Pennusta lähtien lussuttanut tiettyä vilttiä ihan joka päivä. Polkee tassuilla sitä samalla. Lussuttaminen on jonkin sorttinen itserauhoittelutapa.

10. Mikä oli mieleenpainuvin hetki koirasi/koiriesi pentuajoilta?
Muutettiin nykyiseen kotiin, kun Roki oli ollut meillä pari viikkoa. Muuttopäivänä pentua vissiin otti aivoon, kun joutui olemaan omissa oloissaan ja kaatoi sitten raskaan keraamisen vesikupin aitauksessaan keittiössä ja pissasi siihen lätäkköön. Se oli ikään kuin piste iin päälle kaikessa siinä muuttokaaoksessa ja nauratti ja v*****i yhtä aikaa ja todellakin jäi mieleen.

11. Pelkäsitkö ensimmäistä koiraa ottaessasi, miten tulisit pärjäämään pennun kanssa? Mikä arvelutti eniten?
Jännitti jonkin verran, koska koiraa ei ennen ollut ollut. Huoletti, ettei osata olla riittävän johdonmukaisia koiran kanssa ja aktiivisen ja vilkkaan rodun edustajasta tulee ihan kauhukakara.


Välittäisin haasteen edelleen seuraaville: RiikkaAnsku, Anne ja Heidi. Vähän otin Nooralta mallia ja seuraaviin kysymyksiin toivoisin vastauksia:

1. Kuvaile koiraasi/kutakin koiraasi kolmella sanalla.
2. Mikä on koirasi ärsyttävin tapa?
3. Mihin koiraharrastuksiin olet tutustunut? Mikä miellyttää eniten?
4. Miten päädyit omaan koirarotuusi?
5. Minkä rotuista koiraa et ottaisi? Miksi?
6. Minkälainen koirasi olisi ihmisenä?
7. Mikä on kallein asia, jonka olet koirasi takia hankkinut?
8. Mikä koirastasi on parasta, mistä se innostuu kaikkein eniten?
9. Mikä koirassasi on parasta?
10. Millainen pentu koirasi oli?
11. Mistä olet joutunut luopumaan koirasi takia?

Ohjeet vastaamiseen löytyvät siis tämän bloggauksen alusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti