maanantai 9. elokuuta 2010

Kuulumisia

Työt starttaavat tällä viikolla. V lähti jo tänään, minulla alkaa perjantaina. Yksinoloharjoituksia on tehty Rokin kanssa säännöllisesti. Aika nätisti pentu rauhoittuu kotiin itsekseen ja nukkuu pääasiassa. Yleensä ollaan pyritty lähtemään Rokin ollessa nukkumassa tai ainakin viittä vaille. Olen nauhoitellut jonkin verran yksinoloja, pariin otteeseen pentu on päästänyt haukkusarjat tai ulvonut. Ilmeisesti kuitenkin tylsyyttään, koska huuto ei ole ollut jatkuvaa eikä koskaan ole alkanut heti yksinolon alettua.

Viikon verran Rokilla oli jotakin kuivaa ihottumaa hännänympäryksessä, takapuolessa ja nivusessa. Pentu käytettiin eläinlääkärissäkin, kun iho kutisi tosi paljon ja Roki kalttasi näppyalueita. Ilmeisesti tuo kuitenkin oli tullut järvivedestä uintikeikoilta, koska nyt ryhelmä on jo hyvin paranemaan päin. Lääkärikin antoi vain shampoot pesua varten ja kutinaa rauhoittavaa voidetta. Järvisyyhyä epäiltiin ja oireet sopivatkin siihen.

Myös Roopea ollaan käyty tapaamassa vanhempieni luona. Tosin Roopen kanssa leikkiminen on toistaiseksi pannassa, koska tuo 8-vuotias vanhempi herra intoutui tapojensa vastaisesti vähän riekkumaan pennun kanssa ja epäilty alkava nivelrikko etujaloissa ilmeisesti oireilee nyt jonkin verran ontumisena. Tässä kuitenkin parit fotot Rokista ja Roopesta.


Roope on uskomattoman kärsivällinen pennun vöyhötyksen kanssa. Selvästi sillä tulee aina jossain vaiheessa mitta täyteen, mutta se ei inahdakaan, väistää ja yrittää mennä rauhalliseen paikkaan. Roope ei olekaan koskaan ollut missään määrin terävä tai edes omistushaluinen.


Muita mukavia koiratuttavuuksia tässä lähiaikoina ovat olleet myös 8-vuotias australianpaimenkoira Taavi ja jo kertaalleen aiemminkin tavattu suomenlapinkoiran pentu Nemo. Komea redmerle-värityksinen Taavi leikki tosi nätisti Rokin kanssa, meininki oli oikein hauskan näköistä! Nemo taas on juuri sopiva leikkikamu kaikin puolin Rokille, puolitoista kuukautta vanhempi tosin, mutta kokoero ei ole liian iso ja leikki sujuu äänettömästi ja innolla. Nemolta tosin irtoaa nyt maitohampaita ja kummankin pennun suupielet ja kaulurit olivat verisiä viime painien jälkeen..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti