perjantai 10. kesäkuuta 2011

Hellettä ja kesäsuunnitelmia

Alkoipas loma nyt kertakaikkisen upeilla säillä! Nyt on viikon verran kohta ollut helteistä kesäkeliä. Ilmeisesti alkuviikosta viilenee. Sikäli hyvä, että Rokin kanssa pääsee sitten treenailemaan. Nyt on poika ollut aika reporanka, kuuma sää verottaa. Pitempi lenkki on voitu tehdä vasta illalla ja treenaaminen on ollut vähissä. Lisäksi itikkakausi on käynnistynyt todenteolla ja mäkäräisistä on sekä itselle että Rokille aikalailla kiusaa. Mahanalus ja silmäkulmat on koiralla syötyinä. Onneksi ei nuo puremajäljet tunnu juuri kiusaavan Rokia, se ei hankaa niitä eli ne eivät varmaan juuri kutia.

Toissailtana käväistiin mökillä. Paikka on metsän keskellä järven rannassa ja arvata saattaa, että siellä niitä ötököitä piisasi. Roki kuitenkin oli aivan onnessaan järvestä ja kävi pulahtamassa monta kertaa uimassa sekä kepin perässä että omin päin. Virkistyi siitä silmin nähden ja sai hurjia hepulikohtauksia, jotka pistivät koiran rallaamaan mökin ympäri ihan pöllönä.

Kotona onneksi on viileää alakerrassa. Varsinkin eteisen laattalattia on Rokille mieluisa, kuten viime kesältäkin muistettiin.

Ensi viikolla olisi tarkoitus lähteä Kolille kolmeksi päiväksi vaeltamaan. Itikat kyllä huolettaa minua, enemmän tosin itseni kuin Rokin takia. Mulla ei hermo meinaa kestää ininää ja ötökkäpilveä ympärillä. Ihan menee järki niiden kanssa, vaikka siis mitään kummempia allergiaoireita niistä ei tule. Ennemmin vaan ei pää kestä. Toivotaan ensi viikolla vähän ilman viilenemistä ja tuulisempaa keliä, niin olisi vähän helpompaa. Mulla on varusteetkin vähän niin ja näin kunnossa. Rinkka on kyllä uusi ja hyvä, mutta kengät kappaleina ja nekin ovat vain Salomonin retkeilykengät, eivät kunnon vaellusjalkineet. Gore-kalvo ainakin on mennyttä ja ne kastuvat läpi, jos on märkää. Saa nähdä, vieläkö ostaisin koeajoon uudet kengät ensi viikolle. Onpahan sitten vaan jalat paskana, jos uusilla kengillä lähtee saman tien rinkka selässä päiväreissuille.

Tuleepahan testattua myös Roki ja telttailu. Vähän jännittää, saako itse nukuttua reissussa ollenkaan, jos koira on kovin levoton. Korvatulpat ainakin on ihan pakollinen setti itselle. Meillä on onneksi ihan tilava kolmen hengen teltta, jossa koirakin varmasti menee. Luulisi Rokia väsyttävän, jos pitkät päivät ilman varsinaisia nukkumataukoja kuljetaan. Mutta uudet tilanteet tietysti ovat aina vähän outoja. Koli on kansallispuistoaluetta ja koira tulee pitää kytkettynä. Eli ihan hurjaa höntyämistä ei ole luvassa. Kiinostavaa testata joka tapauksessa!

Tämä vaellusharrastus on kyllä meihin pienen kipinän sytyttänyt ja Lappi houkuttaa vielä loppukesästä. Kaksi vuotta sitten valloitettiin Utsjoella Kevon kanjoni ja haaveissa siintelee vielä jonain päivänä Kebnekaise. Viime kesänä jäi pitempi vaellus väliin, mutta tehtiin Lapin rundilla kuitenkin muutama päiväretki Saana-tunturilla ja Ylläksellä. Tälle loppukesälle suunniteltiin jälleen Utsjokea, mutta tällä kertaa itäosia eli Sevettijärvi-Pulmanki -reittiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti