tiistai 21. kesäkuuta 2011

Tokokurssin päätös

Tänään oli viimeiset Hannan tokotreenit tältä erää. Sen kunniaksi läpikäytiin alokasluokan liikkeet läpi. Paljon on tekemistä vielä, mutta paljon meni ihan kivastikin. Tuosta saatiin nyt ideoita omatoimitreeniä varten ja runsaat kehoitukset tehdä myös muuta kuin pelkkiä alo-liikkeitä. Mistä olen täysin samaa mieltä, tylsäksi muuten muuttuu.

Seuraamisessa on vielä paljon tekemistä, jatkuvalla nakkikontaktilla kuitenkin selvittiin sekä hihnalla että hihnatta seuraamisesta. Tuo kontakti karkailee, kun on häiriötä ympärillä. Täällä kotona sisällä Roki on tosi innoissaan tekemässä pelkkää peruasentoa ja seuraamista, se suorastaan pompahtelee paikalleen. Kentällä evvk. Eli kontaktiharjoitusta ja palkkaa 'seuraa'-komennolla. Seuraamisen pitää olla kivaa, ja 'seuraa'-komennon positiivinen kommentti, jolla palkkaa.

Liikkeestä maahanmeno oli ältsin hieno! Tämä on kyllä varma ja selkeä liike. Aloituskontaktin pitää vaan olla hyvä. Muistettava, että sanoessani VALMIS, on oltava koiraan kontakti!

Luoksetulo oli tällä kertaa ihan kiva ja Roki tuli eteen istumaan kohtalaisella draivilla ja kohtalaisen vähällä kyttäämisellä, vaikka emäntä sotki käskyt. Tähän liittyen on muistettava: eri käsky koiran jättöön luoksetuloa tms. varten kuin paikkamakuussa. Paikkamakuuseen vaihdetaan käsky, koska tilanne on niin selkeästi erilainen, kuin muut odottamistilanteet. Luoksetulon jättöön tai muuhun paikallapysymiseen käytössä edelleen 'odota', paikkamakuuseen nyt sitten tästälähin vaikkapa 'vänta' (Hannan ehdotus). :D

Liikkeestä stoppi oli ihan karsea. Kyllä sen arvasinkin. Ensinnä taaskaan ei seuraamisen kontakti ollut hyvä ja liikkeellelähtökin aika hirveä. Jättö ei onnistunut ollenkaan, Roki jäi hiippailemaan perään eikä tiennyt kai mitä pitäisi tehdä. Itse en myöskään reagoi siihen tarpeeksi nopeasti. On opittava nyt vaan antamaan palautetta pian, että eihän höpö tuollainen peli vetele! Käytän ihme kaksoiskäskyä 'seis' 'odota'. Eli tuossakin tilanteessa, mikäli liike ei pysähdy 'seis'-käskyllä, 'odota'-toimii. Hannan mielestä kannattaa käyttää sitkeästi vaan 'seissiä' ja jättää sitä odotattamista vähemmälle. Käsimerkkiä tyrkytän tuohon myös vielä.

Hyppy meni oikein kivasti. Mulle selvisi nyt vasta sekin, ettei koiran loppuasennon suunnalla ole väliä, kunhan se vaan pysähtyy. Tuossakin tilanteessa 'seis'-käskyllä mennään ja 'odota'-käskyä vähemmälle.

Paikkamakuu on siis alo-luokan koesuorituksessa 2 min ja ohjaaja on noin 20 metrin päästä koirasta kasvot koiraan päin. Hannan mukaan koiraan ei kannata katsoa suoraan, muutenkin olla tosi rennosti, ettei viritytä koiraa. Paikkamakuuta ei nyt tänään tehty.

Vauhti teki ruutua ja hyppyä, kun me Rokin kanssa taas vedettiin tuo alo-luokka läpi. Hypyssä pelasivat samaa peliä, mistä meillä viimeksi oli puhetta, eli hyppyytetään koira esteen yli ja teetetään sille vaikka istumista ja maahanmenoa esteen toisella puolella, jonka jälkeen kutsutaan takaisin. Lisäksi myös hyppynoutoa. Kaukoihin saatiin myös neuvoja, kaukojumppaa pitäisi aloitella sillä tavalla, että ihan pitämällä näytetään takajalan oikea paikka, jonka pitää pysyä vaikka asento vaihtuu. Ensin olemalla koiran sivulla, sitten siitä vähitellen eteen siirtyen.

Oli puhetta Vauhdin emännän kanssa, että otetaan muutama treeni yhdessä vielä kesän aikana ja hingutaan sitten taas kurssille ensi syksynä, kun Hanna aloittelee taas ryhmiä.

Treenin jälkeen käytin Rokin vielä Köhniö-järvessä uimassa. Roki jaksaa hyvin ja pitkään ja on ihan innoissaan kepin noutamisesta järvestä.


Heinäkuun puoliväliin olen ilmoittanut Rokin Ouluun kv-näyttelyyn portugalilaiselle tuomarille. Ilmoitin myös Birgitan Saran, joka lähtee myös Nooran esitettäväksi. Huomenna olisikin tarkoitus käväistä Saviolla Nooran kanssa ja testata näyttelytemput Saran kanssa. Varmaan käydään lenkilläkin, jos on hyvä ilma. Sitten me suunnataan Suolahteen ja juhannuksen viettoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti