perjantai 3. kesäkuuta 2011

Toko-treenejä

Kaiken koulutohinan keskellä on vähän tokoilu päässyt unohtumaan. Nyt on ollut ohjatuista treeneistäkin tosi pitkä tauko, seuraavat taitaakin olla vasta parin viikon päästä ja edellisistä on aikaa. Nyt kuitenkin parina iltana on ehditty ihan tuohon viereiselle pihakentälle vähän touhuamaan. Olen pyrkinyt nyt etukäteen suunnittelemaan, mitä tehdään ja minkä verran. Toimii ihan hyvin, eikä epäonnistumisia väsymisen takia tule juurikaan.

Parit treenit ollaan nyt tehty niin, että sidon Rokin tolppaan kiinni siksi aikaa, kun valmistelen paikkoja. Roki tekee sinä aikana paikkamakuun ja toisen sitten treenin lopuksi, kun keräilen kamoja. Toiminut aivan loistavasti! Roki jaksaa katsella hyvin ja rauhassa, kun touhuan. Pientä häiriötäkin aina saadaan, koska pihatie kulkee ihan vierestä ja toisella puolella on isomman tien risteys.

Vihdoinkin sain hankittua jonkinlaista pyykkinarua ruutunaruksi ja jopa löysin pienet merkkitötteröt kulmiksi. Olen vienyt kosketusalustan ruutuun ja tehnyt sekä ruudun vierestä, että kauempaa lähetyksiä. Roki menee alustalle aivan mainiosti myös ´ruutuun´-käskyllä. Olen lähettänyt koiraa eri sivuilta, jotta hahmottaisi itse ruudunkin. Kunnianhimo tässä meni viimeksi pykälän liian pitkälle. Olen nimittäin aina lopuksi ottanut yhtä suoritusta varten kosketusalustan pois ruudusta, ja Roki on silti löytänyt paikan tosi hienosti! Eilen sitten päätin ottaa alustan pois ja lähetinkin Rokin ruutuun eri sivulta, mistä suurin osa toistoista oli tehty. No koira juoksi ruudun ympäri vaan rinkiä, kun ei tajunnut mihin pitäisi mennä... Askel taaksepäin siis, muistutus emännälle, ettei intoile liikaa :).

Nouto on parantunut ihan hurjasti myös. Ostin siis jo aiemmin keväällä isomman kapulan ja se oli aluksi outo. Lisäksi Hannan ohjeiden mukaan pilkottiin nouto kolmeen osaan ja pääasiassa ollaankin treenattu noissa palasissa. Roki odottaa erittäin hyvin heiton ajan. Palkkaan siitä. Sitten lähetän Rokin noutamaan ja kun se tulee vauhdilla kapula suussa luo, nakkaan menosuuntaan lelun. Ihan erikseen on sitten tehty noudon luovutusta, yleensä niin, että lasken kapulan Rokin nenän alle, peruutan pari askelta ja Roki tuo kapulan siltä etäisyydeltä. Roki tekee luovutuksen eteen, koska pk-lajit edelleen siintää myös mielessä ja siellä tottistellessa kapula pitää luovuttaa eteen. Nämä vaiheet sujuvat nyt kyllä tosi kivasti!

Ollaan tehty myös luoksetuloja teemalla iloinen ilme. Kyttäys onkin vähentynyt, kun lelulla palkkaaminen lopetettiin. Vieläkin usein vapautan koiran kehuilla heti lähdön jälkeen, mikä lisää riemukkuutta luoksetulossa edelleen. Palkkauksen teen vaihtelevasti joko mennen kyykkyyn ja kääntäen selän koiralle tai välillä myös otan ihan loppuun asti istumaan eteen. Jälkimmäistä kuitenkin vain, jos fiilis on ollut hyvä ensin muissa suorituksissa.

Ohjelmassa on ollut myös seuraaminen ja namipelit. Seuruuta olen nyt tehnyt ainoastaan ja vain jatkuvalla imutuksella ja korkeintaan viittä askelta kerrallaan. Käännöksiä ollaan kyllä tehty. Välillä seuruutan seinän tai auton vierustalla. Itsekin olen käynyt nyt kätevämmäksi nakin pitäjäksi ja koira kulkee mielestäni kohtuu suoraan sivulla. Joka kerta tehdään myös muutama hanurinkäyttöharjoitus eli Roki joutuu hakemaan perusasentoa välillä myös peruuttaen tai kääntyen ja peruuttaen.

Onpas ollut nyt hauskaa tuo tokoilukin! Ja hauskemmaksi edelleen muuttuu huomenna, kun LOMA ALKAA! Kymmenen viikkoa lomaa (tai mun tapauksessa työttömyyttä) sitten edessä. Huomiseksi härdellipäiväksi Roki menee Tiinalle ja Jannelle hoitolapseksi. Vien sen aamulla työmatkalta Liepeelle. Ja aivan varmasti käyn samalla kurkkaamassa pienen mustavalkoisen, Piika-pennelin :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti