sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Lisää näyttelyreissusta

Eilen tosiaan heitettiin hienosti mennyt näyttelyreissu Ouluun. Lähtö oli hävyttömän aikaisin, puoli viideltä startattiin pohjoiseen. Matkassa mukana Noora ja myös Birgitta ja Sara. Sää oli sateinen ja menomatka oli aika rankka ajaa, koska tiellä oli vettä niin paljon. Vettä tuli tasaiseen tahtiin myös näyttelypaikalla, joka oli siis ravirata. Onneksi satoi sen verran hillitysti, että ihan mutalääryksi ei alue muuttunut.

Koiria bortsukehässä oli kohtalaisen paljon, 28 kappaletta. Uroksia ja narttuja suunnilleen saman verran. Junnu-uroksia oli kolme ja Roki vei niistä voiton, ERI1 ja SA sieltä. Tämä oli jo enemmän kuin olisin arvannut! Päästiin siis paras uros -kehään, muistaakseni koiria oli ainakin seitsemän siellä. Roki tuli kakkoseksi valiouroksen jälkeen ja näin ollen sai sertin! Todella hienoa junnu-urokselta kaikkien avoimen luokan koirien seassa. Portugalilainen tuomari selkeästi tykkäsi Rokin reippaasta ja skarpista esiintymisestä. Nooralla ei ollut Rokin kanssa mitään ongelmia kehässä, ja mielestäni hyvän yhteistyön perusta heillä on Nooran luottamus Rokin tekemiseen ja taitoihin. (Minulta tuo luotto vielä puuttuu esimerkiksi tokoilua ajatellen...)

Arvostelussa kehuttiin jälleen Rokin turkkia ja onhan se komea. Varmaan tuo hyvä karva vaikuttaa myös siten, että Rokin nuoren pojan rakenne ei pistä niin paljon silmään, koira ei vaikuta niin keskeneräiseltä, mitä moni muu junnu-uros omaankin silmään näyttää. Noora on saanut Rokin myös seisomaan hienosti, mikä on Rokin kaltaisen melko lyhytrunkoisen bortsun kanssa tärkeää - ainakin voi yrittää antaa paremman vaikutelman pidemmästä rungosta hyvällä seisotuksella. Liikkeessä Rokilla edelleen nousi häntä kovasti, mutta tuomari ei pitänyt sitä ilmeisesti kovin raskauttavana.

Näyttelyssä oli myös Royal Caninin juniorikilpailu ja Rokista tuli bortsujen ROP-junnu. Tämä automaattisesti, koska junnunarttujen ykkönen ei saanut SA:ta. Ruusuke tästäkin. :) ROP-junioreilla olisi kisa jatkunut vielä ryhmissä ja itseasiassa vielä sunnuntainakin, mutta meille riitti tämä menestys ja pakkasimme kamat.

Noora on kyllä tehnyt hienon työn Rokin kanssa, aikamoinen show-mies tuosta koirasta vielä tulee! Ja toki Noora myös tietää, miten esittää Rokia hienosti. Kiitos siitä!

Sara meni myös Nooran kanssa kehään ja hienosti sujui silläkin. Sara oli avoimen luokan kolmas, SA ja PN4. Saran työskentely on varmaa, mutta tuomari jäi kaipamaan "attitudea" :D. Tuo kohta Saran arvostelussa oli niin osuva, että repeilin pitkään, koska sanavalinta oli niin täydellinen. Nimenomaan jotain asenteeseen liittyvää puuttui, mikä näkyi Saran ilmeessä ja tekemisessä. Birgitan mukaan aika tyypillistä Saraa.

Päivä oli pitkä, kotona oltiin vasta kuuden pintaan. Kannatti kuitenkin lähteä ja sitä paremmaksi mielen noista tuloksista tekee se, että näyttely oli niin suuri ja koiria paljon. Toivottavasti ei jää pytty luppakorvabortsun viimeiseksi!

Näyttelysuunnitelmnissa jatkossa olisi vielä pari-kolme keikkaa syksylle. Elokuussa olisi tarkoitus jossain käydä (jossain, mihin vielä ehtii ilmoittautua, en ole laittanut vielä), sitten lokakuuta suunniteltiin, jos isommalla porukalla lähdettäisiin. Marraskuussa olisi vielä Jyväskylän kv, johon aika varmasti ollaan osallistumassa, kotikisat.

Roki posettaa


Sara posettaa


Roki ylpeän handlerin kanssaRokilla oli mennyt alkuviikko Anskun luona oikein kivasti "lomaillessa". Anskultahan sitä muutakin laumaa löytyy, mutta Roki sopeutui porukkaan hyvin. Jälleen huomaa, että Roki pyrkii hakemaan paikkaa laumassa haastamatta toisia koiria, yllättävän hyvät sosiaaliset taidot sille kyllä on kehittynyt. Niinpä Aatu-mali pari kertaa oli taas pöhähtänyt Rokille ja Roki oli väistänyt ja mielistellyt. Kyse kun on kahdesta nuoresta uroksesta, tilanne voisi olla myös ihan toisenlainen.. Tuosta tulikin mieleen, että hihnassa ollessaan Roki käyttäytyy toisin. Kun se ei pääse avoimesti kohtaamaan lenkillä vastaantulevaa koiraa, se rähisee. Tämä on ollut viime aikojen ongelma, johon kyllä kuonopanta auttaa, mutta ei siis todellakaan poista itse probleemaa.

Kiitos Anskulle alkuviikosta Rokin kanssa! Tänään tavataankin vielä illalla taas agilityn merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti