maanantai 25. heinäkuuta 2011

Aksaa taas

Taas on lämpimiä kelejä pidellyt ja samalla ollut melkein päivittäin ukkosta. Hienoa huomata, ettei Roki reagoi ukkosenjyrinään ollenkaan. Tai saattaa kääntää päätä ja todeta äänen, mutta ei mitenkään häiriinny. Tosin tuossa eräänä aamuna viime viikolla sade alkoi kesken aamulenkin ja silloin pamahti ukkonen kertaalleen ihan kohdalla ja jyräys alkoi oikein kunnon repivällä äänellä. Sillä kertaa pompattiin hätkähdyksestä kyllä sekä koira että omistaja molemmat ilmaan...

Eilen käväistiin mökillä kälysen synttäreitä viettämässä ja paikalta löytyi oikein monta ihmistä, jotka Roki kätevästi narutti pallon heittoon kerta toisensa jälkeen. Porukka saunoi myös ja Roki lähti vuoronperään kaikkien kanssa uintilenkille. Roki oli jo aika rento tuon neljän tunnin rupeaman jälkeen, mutta päätettiin sitten vielä lähtä agilitytreeneihin illalla.

Olipa hyvä treeni taas! Edistystä ollaan otettu lähtöön jätön kanssa. Tai sitten onnistumiset johtuivat väskästä koirasta. Treenattiin kuitenkin ensin taas yksittäisellä hyppyesteellä kentän reunassa pelkkää jättöä. Ensin ilman hyppyä ja sitten hypyn kanssa. Vuoronperään palasin takaisin palkkaamaan koiraa ja hyppyytin esteen yli. Paukutusta ei nyt kuulunut, vaikka Roki ennakoikin jonkun aloituksen. Jes! Toisaalta nyt mätti maahanmeno. Roki ei mennyt oikeastaan ollenkaan sivulta maahan ja se nyt on jo pitkään ollut ihan varma toko-liike, sekä paikaltaan että liikkeestä. Outoa. Nyt sen kanssa taas askel taaksepäin. Muistaakseni tällaisia vaiheita oli joskus talvella myös, että joku tuttu liike muuttuikin vaikeaksi.Rata oli helppo ja tehtiin lentävällä lähdöllä. Ovaalinmuotoinen, jossa vastakkaisissa päissä U-putket ja putkien välissä kaksi hyppyä molemmin puolin. Koira piti ohjata esteeltä toiselle ristiin, joten valssikäännös tehtiin hyppyjen välissä. Aluksi taaskaan en osannut nähdä rataa koiran silmin ja oma liikekin oli hätäistä. Nyt kuitenkin ajatus tuli aika pian mukaan ja idea jatkuvassa liikkeessä pysymisessä. Linjatkin aukenivat ja ohjaus alkoi toimia myös valssissa koiraa huomioiden. Olin ihan poikki jo juoksemisesta, kenties koirakin, mutta vielä piti yksi kerta aina tehdä :D.

Roki irtoaa yleensä tosi hyvin putkelle, mutta nyt tuli vaikeuksia, jos minä ensin juoksin täysillä hypyltä toiselle ja sitten pysähdyin "heittämään" koiran putkeen. Roki hämmentyi, kun näki minun liikkeen stoppaavaan eikä sitä huvittanut mennä putkeen. Oli sitten juostava koiran kanssa lähemmäs putkea, jolloin ongelma hävisi. Hauska "rata" oli, vauhdikas jälleen, mutta ajatustakin alkoi saada omaan toimintaan mukaan.


Keskiviikkona lähdetään Taitavien tassujen jälkikurssille. Se järjestetään kivasti lähellä Hiihtomaassa. Tässä on tehty kesän aikana nakkiruutuja ja -kolmioita, mutta onhan se nyt mun kokemattomuus huomioiden kätevintä lähteä säännöllisiin ohjattuihin treeneihin. Todennäköisesti hommaa vaan pitää aika paljon treenata myös treenien välillä, jotta pysytään tahdissa mukana. Mutta niin sitten tehdään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti