tiistai 27. maaliskuuta 2012

Edelleen kissa talossa

Nyt on ollut kyllä aika hupaisa viikko Niilo-kissan vieraillessa meillä. Niilo sopeutui ensimmäisten parin päivän jälkeen todella hyvin. Ihan aluksi se naukui tosi paljon eikä uskaltanut juuri tulla yläkerrasta alakertaan. Toisaalta nämä järjestelyt toimivat meillä hyvin, koska Roki ei pääse yläkertaan lapsiportin ansiosta, Niilo taas pääsee halutessaan vaivattomasti kulkemaan alas ja ylös, koska portaikko on avomallia. Niilon hiekkalaatikko ja ruuat ovat Rokilta turvassa yläkerrassa. Kissa vierailee meillä aina ensi viikonloppuun asti ja nyt on jo kuin kotonaan. Se nukkuu sängyn jalkopäässä. Rokista se ei piittaa edelleenkään mitään ja nyt sitä ei enää myöskään jännitä, vaan liikkuu myös alakerrassa niinkuin tykkää. Aika huvittavaa oli, kun purkaessani kauppakasseja jääkaappiin, kaksi mustavalkoista päätä tunkee yhtäaikaa muovipusseihin.

Roki on niin silmittömästi Nipan pauloissa, että tekisi mitä vaan, kierisi ja antaisi tassua, jos Niilo osaisi käskeä. Ensin naureskeltiin ajatukselle, että Roki saa kissan, mutta nyt ollaan kyllä todettu, että kissalla on tässä tapauksessa koira. Niilo menee meillä niin vaivattomasti, että en taidakaan antaa sitä takaisin, kun hoitopaikan tarve lakkaa... ;)


Eilen tokoiltiin yksityistreeneissä. Keskityttiin lähinnä seuraamiseen, mutta tehtiin myös muita koeliikkeitä. Kouluttaja totesi, kuten tiesinkin, että seuruu on meillä kaikkein eniten kesken muihin liikkeisiin verrattuna. Sain kyllä hyviä ideoita ja neuvoja. Palkkasin lähes kokonaan lelulla eilen ja kyllähän siitä saa Rokille kaikkein parhaan ilmeen ja vireen. Olen vähän vältellyt lelun käyttöä ryhmätreeneissä, koska se kuumentaa niin Rokia kuin muitakin koiria, kun Roksu puree leluun ärrinmurrin kanssa. Seuraamiseen harjoitteiksi vaan mahdollisimman vaihtelevaa treeniä, palkan paikkaa myös vaihdelleen. Eri mittaista pätkää ja palkkaa välillä liikkeellelähdöstä, välillä käännöksiin keskittyen jne. Lelupalkka paras ja vähitellen yrittää häivyttää sitä kainalosta taskuun jne. Ja erityisen tärkeänä, pitää lopettaa treeni aina ajoissa.

Hyppy meni yllättävän hyvin, tehtiin kaksi tai kolme suoritusta ohjattuna ja haukkua ei kuulunut. Oikeastaan ainoa virhe nyt oli pieni etutassujen askel, kun tulin luo. Se on uskoakseni helppo häivyttää. Todennäköisesti haukahduksen poisti nyt se, ettei muita koiria ollut hallissa. Eli yksi kuumentamistekijä vähemmän.

Sekä liikkeestä seisominen että maahanmeno olivat vähän löysiä. Teki kuitenkin molemmat tällä kertaa ihan eka yrittämällä.

Luoksetulo onnistui hyvin, pikkuisen väljä eteenistuminen. Kuulemma nytkähdän, kun annan käskyn.

Nouto kosahteli, Roki meinasi varastaa useamman kerran. Lisäksi käytettiin lainakapulaa, joka oli tosi matalalaippainen. Roki halusi kantaa sitä laipasta ja pudotteli. Tätähän se ei koskaan tee meidän omalla isolla kapulalla. Todennäköisesti haukkasi siis hiekkaa suuhunsa pienen kapulan kanssa ja sen takia syljeskeli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti