tiistai 13. maaliskuuta 2012

Tokoilua

Jaahas, päivitykset vähän laahaa. Tässä tulee nyt lähinnä tokoilua. Edellisistä treeneistä olikin kahden viikon tauko. Erityistehtäväksi jäi vahvistaa sitä perusasentoa ja mielestäni ollaankin edistytty. Vire ei kuitenkaan Rokilla ole hallissa yhtä hyvä kuin kotona. Toisaalta häiriötreeni on nyt muuten ollut vähäisempää. Pitäisi edelleenkin jatkaa tokoilua monenlaisissa paikoissa, esim. Prisman parkkipaikalla vilkkaaseen aikaan, kuten joskus ollaan tehty.

Toinen asia, joka silloin pari viikkoa sitten reistasi, oli liikkeestä seisominen. Se reistasi edelleen. Jos annan tiukan ja äänekkään käskyn, Roki lakoaa maahan. Pehmeämmällä käskyllä se seisoo, mutta valuu koirallisen eteenpäin. Käsiapu auttaa, mutku siitä pitäisi päästä eroon. Eli lelulla edelleen liikkeestä seisomista ja namipeliä. Näillä mennään

Eilen siis oltiin ohjatuissa treeneissä taas. Treeni keskittyi pitkään paikkamakuuharjoitukseen, joka meni hyvin ja huonosti. Reilun kolmen minuutin makuu ja puolet koirakoista poistui hallin ulkopuolelle. Yksi kerrallaan sisään ja pujottelu makaavien koirien välistä. Pujottelu meni meillä hyvällä kontaktilla. Makuulla taas Roki pysyi aivan mainiosti, mutta pää pyöri kyllä ohikulkijoiden suuntaan. Välillä Roki myös laski leuan alas. Onneksi ei kuitenkaan kääntänyt kylkeä ohikulkijoiden mukaan.

Sitten me oikeastaan tehtiinkin vain liikkeestä seisomista, ei juuri muuta. Ai niin, ja seuraamisjuoksua. Roki piti paikan sivulla hyvin, mutta edistää jonkin verran. Kontakti oli myös nyt kiva, mutta mulla olikin hirvi kainalossa. Kuitenkin näyttäisi lelun avulla tulevan hyvää ilmettä seuraamiseen. Roki myös korjaa seuraamispaikan hyvin pienestä äännähdyksestä, joten se oikea paikkakin on kyllä tiedossa, vaikka edistämään tuppaakin.

Yhtenä iltana viime viikolla lenkkeiltiin pitkät pätkät Päijänteen jäällä Annen ja Ainon kanssa. Silloin tehtiin myös lenkin päätteeksi paikkamakuu ja tuolloin makuu oli kyllä tosi kiva. Muuten lenkilläkin Roki käyttäytyi tosi hienosti Ainon seurassa, ei tällä kertaa jatkuvaa kosiskelua. Muutenkin Roki on nyt taas pitkästä aikaa käyttäytynyt myös hihnassa asiallisemmin, ohitukset onnistuvat namikontaktilla ja vetäminen on hillitympää. Luottamus myös luoksetuloon ja lähelläpysymiseen on vahva. Roki pysyy mainiosti vilkkaallakin paikalla hanskassa, vaikka ohi menisi autoja ja ihmisiä. Koiratkaan eivät häiritse Rokia, elleivät mene tosi läheltä. Irtipitäminen onnistuu vaikkapa parkkipaikalla. Tämä on kyllä ollut hieno huomata, se on varmaan osittain molemminpuolisen luottamuksen paranemista ja lujittumista, osin jotain on varmaan kliksahtanut myös Rokin päässä :), koska se on kyllä rauhoittunut aika lailla ja omaa kohtuullisen keskittymiskyvyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti