torstai 29. maaliskuuta 2012

Startti kevääseen - karvanlähtö

Karvanlähtö on alkanut. Viimeisen viikon Rokista on lähtenyt tuppoja ja eilen sitten syynäsin karstan kanssa turkkia, se alusvillahan sieltä irtoaa. Miksi, oi miksi jo nyt?!? Mehän ei edes olla aloitettu näyttelykautta vielä. Tämä koiran karvanlähtöhän on mulle ihan silkka mysteeri, siis miten, milloin ja minkä verran sitä tapahtuu. Nyt kuitenkin vaikuttaisi, että Rokin turkki on paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten, jolloin persamus ja häntä kehittelivät kunnon rastatakkuja. Sellaisia ei ole nyt ja toivoa näyttäisi muutenkin olevan, koska karvasta irtoaa ainoastaan se höttöinen sisusvilla, se on jo ihan irrallaan siellä pitkän karvan juuressa.

Jos se ei nyt vallan ala sen pitkänkin karvan osalta kaljuuntumaan, Roki saattaa näyttää vielä ihan hyvältäkin tulevissa näytelmissä, villan lähtö voi vähän hoikentaa ulkomuotoa ja saada karvan laskeutumaan paremmin. Lisäksi päälliturkki on tosi kauniissa, kiiltävässä ja sileässä kunnossa, joten näillä mennään. En todella aio kuitenkaan "säästellä" karvoja näyttelyitä ajatellen, harjaan Rokia just niin paljon kuin karvaa irtoaa, koska järki menee villakoiriin nurkissa, matossa, sohvassa ja suussa. Varsinkin kun eletään kevään sitä vaihetta, kun paskaa riittää sisään asti muutenkin jo tarpeeksi.


Jostain on löytynyt kumma motivaatio alkaa rakentaa sitä seuraamista kuntoon. Ollaankin leikitty, treenattu ja temppuiltu poikkeuksellisen paljon näinä päivinä. Tänäänkin ollaan otettu kaksi settiä ulkosalla! Ihanaa, kun alkaa olla parkkipaikat sun muut sulia, että treenitilaakin löytyy. Nyt pitää lähteä auton kanssa myös treenailemaan, niin saadaan kapulat ja ruutukamatkin mukaan, ja tietty este. Kivakiva!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti