tiistai 1. toukokuuta 2012

Eläinlääkärikäyntejä edessä

Roki pääsee huomenna Vuohitallin pentujen peesissä silmäpeilaukseen. Aikuisenahan Rokin silmiä ei olekaan tsekattu, joten sinällään kiinnostava kontrollikäynti. Saran pennutkin täyttävät pian 7 viikkoa ja ensi viikonloppuna ensimmäiset lähtevät jo uusiin koteihinsa. Lauantaina käytiin pennut palluttelemassa ja ne ovat kyllä ihan järisyttävän söpösiä. Sen ainoan pojan olisin sieltä kyllä matkaan kaapannut. Se on himpan tyttöjä rauhallisempi ja jäänyt vissiin paineissa vähän alle, mutta kyllä kaveri iski hampaansa tiukasti kengännauhoihin ja muutenkin touhusi reippaana. Viralliset nimetkin pennut ovat jo saaneet ja tästä pojasta tuli Vuohitallin Toinen Tie. Laulujen nimistä taisi mielikuvitus ammentaa pentueen nimet ja toisaalta tämä kaveri on kirjaimellisesti se toinen tie, kun Roki on se kivinen ensimmäinen.

Ikävämpi homma on Rokin pippelivaivat, jotka eivät nyt ota hellittääkseen. Varaan huomenna toisenkin eläinlääkäriajan ja katsotaan, tarvitseeko Roki sitten antibiootit tuohon eturauhasvaivaan tai mikä siellä vehkeessä nyt onkaan tulehtunut. Vaaleaa vuotoa tulee jatkuvasti, Roki nuolee paikkojaan paljon ja pissaaminenkin vaikuttaa edelleen silloin tällöin hankalalta. Lisäksi kikulin pää punoittaa. Ollaan huuhdeltu Betadinella paikkoja, mutta Roki vingahtelee ja vaikuttaa siltä, että kirvelee. Me ei Villen kanssa meinata enää kaksinkaan onnistua huuhtelussa, sen verran epämiellyttävää touhua Rokin mielestä. Kaveri on myös sen verran karvainen, että pitäisi osua just eikä melkein kohdalleen ruiskuttelun kanssa, muuten jää nesteet karvoihin.

Varmaan yksi syy näille vaivoille on kevään hormoonit herättävissä tuoksuissa ja naapuruston nartuissa. Rokilla on myös taas korvat kateissa, ohitukset menee pitkän onnistumiskauden jälkeen päin peetä ja kontakti on ihan hukassa. Tokoilun hinkutus on toistaiseksi tauolla, tehdään vain kaikkea kivaa ja vauhdikasta, jossa ei jokainen perusasento ole tällä hetkellä tärkeintä. Luultavasti tuon vaivankaan takia Roki ei pysty pitämään keskittymistä. Esine-etsinnän alkuharjoitteita ollaan tehty jonkin verran metsässä ja se on mukavaa, vauhdikasta ja iloista puuhastelua!

1 kommentti:

  1. Pikaista paranemista Rokille! Kunhan miehiset vaivat helpottavat, lähdetään lenkille. Aino on ainakin jo kovasti vailla Rokin seuraa, ja minä Rokin omistajan seuraa. ;-)

    VastaaPoista