perjantai 4. toukokuuta 2012

Terveyttä ja sairautta

Roki kävi keskiviikkona silmäpeilauksessa kymmenen muun lajitoverin kanssa. Rokin silmissä oli edelleenkin kaikki kunnossa, kuten pitääkin. Vähän kaveri siristeli koko loppupäivän, kun pupillit pysyivät laajentuneina iltaan asti.

Eilen sitten käytin Rokin eläinlääkärissä pissavaivojen takia. Virtsassa oli tulehdussoluja ja virtsatietulehduksena vaivaa nyt hoidetaan. Eläinlääkäri oli kuitenkin kummissaan, kun ei saanut katsottua Rokin pippeliä kunnolla sen takia, ettei kyennyt vetämään esinahkaa taakse. Ja vakuutan, että hän kyllä yritti ja kauan. (Jos Rokilla ei tämän jälkeen iske mitään antipatiaa intiimialueiden käsittelyä kohtaan, ei iske kyllä koskaan.) Pakko sanoa, että kyllä meiltä löytyy kärsivällinen ja hyväpäinen koira. Nyt täytyy käydä kontrollikäynnillä, kun tulehdus on hoidettu. Siellä selviää sitten, johtuuko tuo esinahkan ahtaus tulehduksen aiheuttamasta turvotuksesta, eläinlääkärin tekniikkaongelmasta vai mahdollisesti kiinnikkeistä, jotka estävät vehkeen normaalin liikkumisen. Pitää kyllä paikkansa, että Rokilla todella harvoin innostuessakaan näkyy pikkukaveria. Olen kyllä ajatellut sen johtuvan karvaisuudesta, mutta onhan sekin mahdollista, että pippeli ei toimi ihan normaalisti.

Ville yritti eilisaamuna ottaa ensin Rokilta virtsanäytettä. Olisi varmaan ollut kiintoisaa nähtävää, koska purkin kanssa he lopulta tulivat takaisin ja Ville sanoi hommaan tuskastuneena, että pissan lisäksi purkissa kävi Rokin jalka monta kertaa. No ihan ei sellainen näyte taida kelvata steriilinä tutkittavaksi. Uudella yrityksellä mulla ei kyllä ollut mitään ongelmia saada näytettä purkkiin, että nyt jäi kyllä askarruttamaan Villen tekniikka tuossa hommassa. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti