keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Onnea uudelle vuodelle 2013!

Oikein hyvää uutta vuotta kaikille blogin vierailijoille! Meillä sujui vuodenvaihde rattoisasti ja edelleenkin Roki pärjää paukuttelun aikaan mainiosti. Aluksi se kyllä reagoi pamahduksiin hätkähtäen ja vähän pöhisikin ulko-ovella. Tätä se tosin tekee muutenkin, jos kuuluu oven puolelta ulkoa esim. puhetta. Äkkiä kuitenkin rauhoittui syömään luuta ja sitten koisimaan. Kun muutama kaveri tuli vieraaksi, paukut ja välähdykset unohtuivat kokonaan, leikkiminen vei kaiken huomion.

Tässä kohtaa olisi varmaan kiinnostavaa listata vähän uuden vuoden tavotteita ja ottaa katsausta vanhaan. Vuosi 2012 sujui kutakuinkin suunnitelmien mukaan koiraharrastuksen osalta. Rokin terveys oli ok lukuunottamatta alkukesän eturauhasvaivaa. Silmätarkastus tehtiin aikataulun mukaan ja tulos oli terve.

Harrastussektorilla...

- Pk-puolella ei edetty mihinkään. Jäljestettiin huvin vuoksi ja kun emäntä eksyi ilman kännykkää metsään, huvi loppui hetkeksi siihen. Keppien ilmaisuvarmuus parantunut paljon. Esineruudussa ei edetty, treeni laiskanpuoleista. BH-koetta ei edes suunniteltu remmirähinän takia. Jälki on kuitenkin edelleen todella mieluisaa puuhaa sekä koiralle että emännälle.

- Aloitettiin uusi harrastus, vesipelastus, joka sekin tuntuu sopivan Rokille tosi hyvin. Vienti takkuaa pahiten, mutta sitäkin treenataan nyt läpi talven säännöllisissä uimalatreeneissä, samoin uintikunto pysyy kohdillaan.

- Tokossa oli eniten tavotteita, alokasluokka korkattiin kolmella kokeella, joista yksi ykköstulos. Tyytyväinen en oikein ollut, ongelmia on paljon edelleen ja puuduin treenaamattomaksi koko joulukuuksi.

- Näyttelyura hankaloitui hiukan Rokin sairastamisen takia. Siitä huolimatta taisi olla neljä käyntiä kehässä, joista yksi poiki sertin ja cacibin.

- Luonnetestissä Roki kävi syyskuussa selviytyen siitä mainiosti omana itsenään pistein +170 ja laukausvarma.

- Roki on päässyt pahimman murkkuilun yli ja on sangen luotettava perheenjäsen, joka uskoo hyvin kieltoa ja välillä tuntuu ymmärtävän myös kehoitukset mitä erikoisimpiin asioihin. Opittuja temppuja on esim. peruuttaminen sohvalle ja seinää vasten, kellahdus molemmille kyljille ja kahdeksikon pujottelu jalkojen välistä. Kun päästään lenkkeilemään niin, että koira on irti, Roki pysyttelee aina lähistöllä, on mainiosti kuulolla eikä karkaa ihmisten, koirien, lintujen tai minkään muukaan perään. Hihnalenkkeily on päin peetä, hihnassa vedetään, kuonopanta helpottaa sen verran, että koira on hallittavissa. Hihnassa rähistään aina toisille koirille. Namin kanssa ohitus voi onnistua, vaatii tiiviin kontaktin.


Tavotteita vuodelle 2013:

- Hihnalenkkeily kuntoon ja BH-koe suunnitelmiin. (tää ei kyllä välttämättä toteudu, ei ole motivaatiota tuohon hihnakäyttäytymisen hiomiseen...)

- Terveyttä toivotaan, rokotukset sun muut hoidetaan ajallaan.

- Vepessä soveltuvuuskoe ja alokasluokan korkkaus ja ahkeraa treeniä tietty.

- Tokossa TK1-koulari ja avoimen luokan (vakuuttava) korkkaus. Voittajan liikkeiden kokoaminen.

- Jälkeä harrastuksen vuoksi.

- Näyttelyistä se viimeinen SERT. Ja ehkä joku ulkomaailman näyttely, jos oikein sopivasti natsaisi (ja ei ois ite pakko lähteä mukaan;) ).

- Uusia temppuja! Viimeisimpänä työn alla 'sukka' . Eli Roki vetää sukan pois omistajan jalasta.


Tässä vielä muutamia kännykkäkuvia Rokin tylsästä elämästä loppuvuodesta 2012, kun omistajilta alkoi veto olla loppu ja harrastaminen jäi vähiin.

Saman joukkueen pelaajat rötvää sohvalla.

 Siskontyttö Alina ja vahtikoira vartioi.

Lettu.

Pianonsoitosta oudosti viehättynyt koira. Tulee aina makaamaan pianon viereen, kun soitan ja laskee kuonon pedaalijalalle.

Joulukorttikuvan ottaminen meinasi olla hankalaa, kun poseeraus oli tätä luokkaa.

Onnistui kuitenkin!

Joululomalla Luna-serkun kanssa umpihankilenkillä.

Elämä on. Tylsää.

1 kommentti:

  1. Kuin kaksi marjaa, elämään kyllästynyt Roki ja Monorail Cat:
    http://sporeguru.webs.com/photos/Lol/monorail_cat0.jpg

    VastaaPoista