keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Takaisin tokon pariin

Wuhuu! Treenikausi on startattu! Kylläpä taas meinasi olla työn ja tuskan takana, mutta nyt ainakin oli ihan kivaa. Jyvässeudun bortsu- ja kelpie-porukalla on Jattilassa vuoro varattuna tämän talven ajan kerran viikossa. Toistakymmentä meitä oli ja hyvin monenlaisin tavoittein ja taustoin eri-ikäisien koirien kanssa.

Otin Rokin heti alkuun kentälle ja turvallisesti Anskun ja Pipsan kanssa. Uusi paikka ja agility-esteitä ympärillä joka puolella. Koirahan siis oli aivan innoissaan, tarjosi perusasentoa ja muutenkin todella hyvin kuulolla. Uusi paikka ei häirinnyt, seura ei häirinnyt, esteet eivät häirinneet. Uroksiakin kentällä vilahteli, mutta Roki itselleen tyypillisesti ei treenatessa ottanut muista häiriötä niin paljon, että menisi hallinnasta. Vähän piti vain katsella välillä, mutta käskyn alta ei lähtenyt eikä edes arveluttanut.

Mullahan ei ollut mitään treenisuunnitelmaa ja ihan hukassa itse tunnuin olevan kaikin puolin. Mutta otin liikkeellelähtöjä perusasennosta ja ihan lyhyitä seuraamisia, joissa oli käännöstä, pujottelua yms. höysteenä. Roki oli jotenkin onnellisen skarpisti kuulolla, ihana oli. Omien kämmäilyjeni ja epätietoisuuden takia pari pätkää meni liian pitkiksi. Tein pari seuruulähtöä myös saalisleikin kautta (näissä lelu taskuun, aiemmissa pidin kainalossa), ja tuntuivat myös hyvältä. Rokilla on tietynlainen kiihkeys lisääntynyt lelu suussa ja pyrkii leikkiäristen painimaan mun kanssa, mutta pidän sitä ihan hyvänä asiana, koska hainkin sellaista intensiivistä tilaa jo syksyllä "tönimisleikillä". Tuskin siitä juuri haittaa on, koska tuostakin tilasta se lähtee tekemään välittömästi mitä vaan käsketään, tosin lelusta irrottaminen tökkii edelleen. Mutta kai sitä voi lelu suussakin touhuta? :)

Testasin jäävät ihan yksittäisillä suorituksilla, niihinkin olin tyytyväinen. En ottanut mitään loppuperusasentoja. Pari noutoa tehtiin myös, mutta ilman varsinaista luovutusta. Palkkasin nätistä noutoluvan odottamisesta. Luoksetuloa pari kertaa ihan läheltä eteen istumaan, tiivis eteenistuminen ensin namilla ja yhtä hyvin tuli myös ilman. Yksi luoksari ehkä 10 metrin matkalta, vauhti ja eteenistuminen siinäkin mielestäni mukavat. Perusasennot hakeutuiva myös järestään paikalleen. Loppuun paikkamakuu rivissä reunimmaisena, ehkä minuutti. Sitä ennen hiukan rauhoitin koiraa makuuttamalla lyhyitä pätkiä. Tyypillistä leukamaassalitteänälevytys-Rokia oli paikkamakuu, rauhallinen.

Yhteenvetona totean, että koiralle tauko on tehnyt tosi hyvää ja liikkeet ovat menneet eteenpäin. Etenkin sellaiset pikkuisen keskeneräiset asiat olivat korjaantuneet, kuten perusasento, luoksetulon vauhti ja eteenistuminen. Perusasennon kanssa ei tullut yhtään kertaa tänään sellaista pattitilannetta, jossa Roki kieltäytyy hakemasta paikkaa. Nyt homman jatkuvuus vaatii multa oikeastaan vaan vähän suunnitelmallisuutta. Sitä myötä tulee näissä keskiviikkotreeneissä olemaan myös helppo pyytää tarvittaessa kavereilta apuja. Avoimen suuntaan pitäisi myös liikkeitä kehittää pikkuhiljaa sekä ruutua ja tunnarin alkeita myös. Hyvä fiilis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti