keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Iltatokot

On se ihme, kun ihminen osaa arvostaa normaalia hyvää oloa vasta, kun on ollut kipeänä. Olin tosiaan viime viikon käytännössä kokonaan varsin karseiden mahakipujen kourissa, jotenkin suolisto ja ruuansulatus jumitti. Sunnuntaina alkoi helpottaa, nyt on maha kunnossa ja olen alkuviikon tehnyt pitkiä lenkkejä Rokin kanssa joka päivä. Jos sitä hetken taas muistaisi, että terveys on aika kiva juttu ja siitä kannattaa pitää huolta.

Tänään oli aktiivi-ilta. Satun ja Naavan kanssa tehtiin vajaan puolen tunnin tokotreenit. Aloitettiin paikkamakuulla, oikein mukava makuu ja hyvä tehdä välillä tämä osio treenin alkuun. Naava jatkoi vielä makuutreeneillä ja me tehtiin seuraamispätkää. Paikka on mielestäni lyhyillä pätkillä parantunut, muutoinkin ihan kivaa pikkunäppärää tekemistä Rokilta. Mitään pitkää pätkää ei tehty, käännöksiä ja pysähdyksiä lähinnä. Ja perusasentoa. Mielestäni peruasento on terävöitynyt, kun aloin ottaa Rokin patukkapalkkaamisen jälkeen patukka suussa sivulle ja vasta siinä pyydän lelun pois. Lisäksi myös luovutus onnistuu paremmin, kun ikään kuin siirrytään jo työskentelymoodille ennen lelun poisottoa. Luoksetuloja loppuun. Pari eteenistumista alle ja oli kiva nähdä, miten kytistely on jäänyt luoksetulosta pois, kun ei olla tehty stoppeja aikoihin. Tulee tiiviiseen eteenistumiseen vauhdilla, muttei törmää. Palkkasin eteen liivin helmasta ja varmistin, ettei Roki ennakoi perusasentoa.

Hyvien harkkojen jälkeen lenkille ja puolitoista tuntia kierreltiin pururatoja ja tietysti poikettiin myös suolammella uittamassa koirat. Tai Naava pulahti pikku pakosta kerran ja keskittyi sittemmin syömään suosammalta. Rokin mielestä kepin heittely lampeen lopppui jälleen kerran liian lyhyeen.

Hyviä koiraohituksia tuli myös lenkillä. Roki vaikuttaisi oikeasti pikkuhiljaa ottavan uutta ohitustapaa haltuun. Se alkaa käsittelemään nyt jonkin verran ohituksen aiheuttamaa stressiä itse (tai tää on mun teoria) ja painuu ohittaessa sijaistoiminnolle eli mielestäni siirtää ohitukseen liittyvän paineen pientareen nuuhkimiseen tai ojan kautta kiertämiseen. Tämä on vaatinut tiukkoja kieltoja rähinöistä, napakkaa palautetta ja erityisesti omaa päättäväisyyttä ohitustilanteissa. Olisikohan vanha koira oppimassa uutta temppua? Peukut pystyyn, että ohitusongelma saataisiin vielä haltuun tulevana syksynä.

Lenkin päälle jatkettiin vielä vähän tottiksella. Raisa seuruutti Rokia ja teetti eteenmenoharjoituksia loppuun. Kiva huomata, että Roki jaksoi seurata vielä lenkin päällekin, vaikka tiukin kärki täpinältä olikin jo hukattu Hiihtomaan pururadoille. Paikan paranemisesta saatiin myös Raisalta kommenttia. Motivaatio ja oivallus paistaa hienosti eteenmenossa. Lelua käytetään vielä treenissä ja harjoitus on yllättävän paljon samantapainen, kun esine-etsinnän alkeet, joita tehtiin vuosi sitten paljon lenkkien yhteydessä. Rokille on siis tuttua rynnätä pitkäkin matka lelulle, joka on ensin käyty viemässä yhdessä. Kovin innoissaan se kyllä tästä treenistä on.

Huomenna pitäisi mennä illalla katsomaan tokokoetta Laukaaseen ja ehkä siellä vielä vähän tottistelua lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti