torstai 18. marraskuuta 2010

Koirakoulu jatkuu

Ensi viikolla lähdetään tottelevaisuuden jatkokurssille Taitaville Tassuille. Homma alkoi eilen jälleen luennolla, joka olikin nyt varsin positiivinen kokemus. Paikalla oli n. 10 omistajaa ja lähinnä käytiin hedelmällistä keskustelua koirista ja niiden kasvuvaiheista. Suurin osa kurssille tulevista koirista on uroksia ja iältään Rokista noin kaksivuotiaisiin. Saas nähdä, kuinka hormonit hyrrää ja tunteet kuumenee siinä seurassa, kun pojat saattavat jo hyvinkin alkaa äijäilemään ja murkkuikää puskee...

Koulutukset alkavat tosiaan ensi viikolla, äkkiseltään muistellen ryhmään oli tulossa ainakin labradorinnoutaja, vehnäterrieri ja dalmatialainen. Melko isoja koiria siis, oikeastaan mukavakin, kun peruskurssilla Roki oli kookkain ja tosi pikkukoiria oli monta.

Mulla on kyllä motivaatiota nyt aikalailla jatkamaan tokoilua. Nyt ollaan lähinnä tehty olohuonetokoa, vakoilen kavereiden treenivideoita (tänks Riikka) ja sitten kokeillaan vastaavia juttuja kotona. Esimerkiksi liikkeestä maahanmeno seuraamisessa on alkanut sujua, kun bongasin keinoksi treenata sitä ensin muuten kuin seuruussa. Namipeli tehoaa myös Rokiin, jos Riehaankin ;). Samanlailla on alettu treenaamaan myös liikkeestä stoppia ja liikkeestä istumista. Kuulemma kurssilla treenataan seuraamista alusta uudestaan, tutustutaan noutokapulaan ja harjoitellaan paikallaoloa, koiran jättöä jne.

Ville on puhunut olevansa kiinnostunut kokeilemaan agilityä. Heidät voisi kyllä ilmoittaa keväällä kurssille, toivoisin todella, että Ville ehtisi myös harrastaa Rokin kanssa. Monesti tuntuu, että mulla ja Rokilla toimii yhteispeli ja ymmärrys jonkin verran paremmin, kuin Villellä koiran kanssa. Me ollaankin tehty paljon enemmän kontaktijuttuja ja muuta treeniä yhdessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti