keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Kaikenlaista mukavata ja kivaa

Lällättelen tässä vilttini kanssa (kyseinen viltti korvaa siis sekä äidin, vihollisen että hyshyshommat)


Läähätän lähes aina joutessani

Viime lauantaina Roki pääsi taas pitkästä aikaa pulahtelemaan uima-altaaseen. Leppäveden koirauimalassa oli tutustumisuinnit bortsuille ja lapinkoirille, ja lähdettiinkin sitten Tanjan ja Nemon kanssa uinneille. Kymmenen minuutin setit oli varattu per koira, mutta aika kivasti siinäkin ehti polskia. Rokilla oli pieniä probleemia taas portaiden ja rampin kanssa, meinasivat vähän hirvittää ja jouduttiin Tiinan (joka oli Anskua jeesailemassa tuon kiireisen päivän ajan) kanssa käytännössä nostamaan Roki rampille. Uinti sen sijaan oli taas melko vaivatonta, Roki ei pärskinyt enää ollenkaan eikä myöskään pyrkinyt reunoille. Kiva kun tykkää!

Nemo uitettiin myös, sillekään veteen meno ei ollut mikään ongelma, mutta tyyli oli huomattavasti Rokia rivakampi ja veden loiske ja pärske aikamoinen. Kenties pientä hätäilyä hommassa. Vauhtia oli niin paljon, että varmasti Nemoakin väsytti keikan jälkeen.

Roki jäikin sille tielleen, koska lähti Birgitan luo sitten hoitoon viikonlopuksi. Ehdin siinä moikata myös Nita-mamman, joka oli hyvin toipunut äskettäin tehdystä kohdunpoistosta. Roki jäi häkkiin loppuiltapäiväksi uimalalle, oli kuulemma ollut edelliseen kertaan verrattuna hiljaa ja nätisti. Hoitopaikassa oli sitten myös esitellyt uhmaikäoireitaan. On tehtävä nyt selväksi, kuka määrää - Roki ei ole tyhmä ja kokeilee rajojaan. Kahden päivän puuhastelun jälkeen Roki oli aivan reporanka sunnuntai-iltana. Lenkit Birgitan koirien kanssa ja Nitan leikit olivat vissiin imaisseet lapsesta mehut.

Sohvanvaltaajain rento meininki


Eilen sitten aloitettiin agilityn abc-kurssi Taitavilla tassuilla. Oli kyllä tosi kivaa, mutta pitää muistaa itse keskittyä tosi paljon odotteluaikana pitämään koiraa rauhallisena ja kontaktissa. Odotusaikaa on sen verran paljon, että Rokilla meni ihan toisten tuijotteluksi, jos ei ollut koko ajan lelulla pelaamassa tai tekemässä rauhoittumis- ja odottamisharjoituksia.

Teimme ensin putkea, huippuhauskaa! Roki oivalsi tosi nopeasti jutun juonen, ja kun vielä heitin lelua edeltä, koira painoi kuin tykki. Mulla tulee olemaan todellisia ongelmia pysytellä Rokin tahdissa. Kouluttaja mainitsi jotain putkihulluudesta ja taisi myös sanoa, että Roki saattoi saada tartunnan samantien. Estettä hypättiin myös.

Mun on ehdottomasti hommattava Rokille kevyt liina noita agi-treenejä varten. Pannan ja raskaan nahkahihnan yhdistelmä ei toiminut kertakaikkiaan, rimat putoilevat ja sitten taas tein virheen ja sidoin hihnan pantaan solmuun. Tästä seurasi sitten se ikävä tilanne, että putki-este -yhdistelmän jälkeen Roki ei halunnutkaan tulla mun luo, vaan lähti lallattelemaan toisten koirien luokse. Ei toiminut lelu eikä mikään kutsu. Onneksi kouluttaja sai kutsuttua Rokin luokse ekalla yrittämällä. Mä en vaan ole kai kovin kiinnostava. Tästä viisastuneena seuraavalle tunnille järkevämmillä varusteilla.

Tänään pääsin aiemmin töistä ja painelin Palokkaan morjestamaan muutamaa entistä työkaveria ja Rokin "kummisetää". Kummisetää sikäli, että ex-kollega soittelee bändissä, jonka laulun mukaan Rokin kennelnimi on annettu. Olihan se nyt korkea aika poikain kohdata! Samalla tavattiin myös Nooraa, joka kenties on lupautunut Rokia esittämään näyttelyissä tässä kevättä myöten. Roki näytti kaikki teinielkeensä ja hihnassavetämisen jalon taidon. Ja minä olin rehellinen jätkän ominaisuuksista niin hyvässä kuin pahassa. Siitä huolimatta Noora oli melko vakuuttunut, että Roki on kutakuinkin älykäs otus ja ei ainakaan kehdannut sanoa, etteikö näyttelyhomma edelleenkin kiinnostaisi Rokin kanssa ;).

Kummisedän seurassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti