lauantai 5. helmikuuta 2011

Tottelevaisuuskurssin loppukoe

Maanantaina käytiin jatkokurssin loppukokeessa Rokin kanssa. Vähän jänskätti etukäteen, koska pari viimeistä treenikertaa oli mennyt ihan hulinaksi. Ei emäntä eikä koira olleet kyenneet keskittymään ja vanhat varmatkin liikkeet olivat hukassa. Avoimin mielin kokeeseen ja hauskaa pitämään tuli sitten meidän asenteeksi :). Ensin heitettiin tunteroisen lenkki, heittelin lelua Rokille ja vähän reenailtiinkin. Ehkä tuon ansiosta poju oli yllättävän rauhallinen hallilla. Toki keskityinkin rauhoitteluun normia enemmän. Toiset koiratkin pysyivät hienosti rauhallisina. Koko koe tehtiin ohjatusti, ensin alkuun luoksepäästävyys ja paikkamakuu porukalla, sitten loput osiot vuoron perään. Tässä vähän tulosta suorituksista.

Pisteitä saattoi tulla väliltä 5-10, 0 oli hylätty. Joissain liikkeissä kerroin saattoi olla myös 2.

1. Luoksepäästävyys. Pisteet 10 (kerroin 1)
Nou problem, Roki jopa pysyi paikoillaan, vaikkakin täpinöi ihanaa kouluttajaa. Hampien katsomisessa ei mitään ongelmia.

2. Paikallaolo maassa. Pisteet 12 (kerroin 2).
Aika 30 s, matka 5 m. Ei onnistunut ollenkaan. Olisi ehkä pitänyt jäädä lähemmäksi. Roki meni nätisti maahan ja odotti, kunnes olin 5 metrin päässä. Sitten se nousi ja lompsutteli luokse. Viereiset koirat ottivat mallia... Palautin takaisin, jonka jälkeen teki saman uudestaa. Tuolloin aika olikin jo ohi.

3. Seuraaminen (vapaana). Pisteet 20 (kerroin 2).
Nami oli mulla vasemmassa kädessä, mutten palkannut suorituksen aikana. Paikka pysyi kivasti ja koira piti kontaktia (nakkiin todnäk). Seuraaminen tehtiin ohjattuna, pätkään kuuluivat käännökset ja täyskäännökset molempiin suuntiin, pari pysähtymistä ja juoksu. Hyvinhän se meni.

4. Liikkeestä maahanmeno. Pisteet 9,5 (kerroin 1).
Muistaakseni sanoin käskyn kahdesti, kun en luottanut että Roki menisi ekalla. Ei tarvinnut mitään vartaloapua tai pysähtymistä. Hienosti meni!

5. Luoksetulo (koira istuu paikalla odottamassa). Pisteet 20 (kerroin 2).
Roki odotti nätisti, kun meni määrämatkan päähän. Kerroin olisi ollut 1, jos koirasta olisi joutunut pitämään kiinni. Luoksetulo suoraan eteen, asento kivasti tiivis ja suora! Tää oli varma nakki!

6. Liikkeestä seisominen. Pisteet 9 (kerroin 1).
Roki pysähtyy käskyllä ja käsiavulla, hiippaili ehkä askelen mun perään ja istui, kun palasin luokse (ei odottanut lupaa istahtaa).

7. Noutaminen. Pisteet 20 (kerroin 2).
Kapulan nouto onnistuu mainiosti. Narulelu oli palkkana ja tuota lelua näyttämällä Roki myös malttoi odottaa heiton ajan ja lähti noutamaan vasta käskystä. Luovutus edessä istuen onnistui myös nappiin.

8. Eteenmeno (ja luoksetulo + maahanmeno). Pisteet 10 (kerroin 2).
No ei sitten millään. Roki odotti nätisti, kun vein namin merkille. Lähti myös nätisti ja söi namin. Kutsuin luo ja käskin maahan, Roki otti merkin ja lällätellen rallatteli merkin kanssa, ei tehnyt kumpaakaan toivotuista. Sen jälkeen havaitsi edellisen kohdan kapulan seinän vieressä, nouti sen ja toi hilmuisen nätisti sen mulle.

9. Hyppy (seuraamisesta, vapaana). Pisteet 9 (kerroin 1).
Edisti ensin, kun tajusi hypyn. Kutsuin takaisin ja toisella yrittämällä kontakti vähän parempi. Emäntä taas edisti perusasennon ennen liikkurin komentoa.

10. Kokonaisvaikutus 9.

Pisteet yhteensä 128,5 / 150.


En kuullut juuri muiden koirakoiden pisteitä, joku sai vähän enemmän ja kaikki muut noteeraamani vähemmän. En kyllä juuri katsellutkaan muiden suorituksia. Oli hauska kokemus, ja pientä repeilyä aiheutti erityisesti tuo eteenmeno. Kyllä taitaa tokoilu meille jatkossakin maistua! Tiistaina sitten agility-kurssille. On myös hauskaa, että sinne tulee tuttuja koirakoita tuolta tottelvaisuuspuolelta.

1 kommentti:

  1. Onneksi olkoon, sehän meni läpi ihan kelvollisella suorituksella! Ei muuta kun homma jatkuu ja sulla on vielä hieno tokokoira:)

    VastaaPoista