torstai 24. helmikuuta 2011

Kananmuna

Pitihän se minunkin teettää kanamunatesti Rokille, kun kaveritkin ovat kokeilleet omille koirilleen. Sen pitäisi kaiketi olla jonkinmoinen koiran älykkyystesti, mutta tulosten analysoinnista en ole kuullut mitään. Yleensä ilmeisesti on vain jännä katsoa, mitä koira tekee kananmunalla. Eli en siis tiedä paljastuiko Rokista tämän testin perusteella älykkö vai toope.

Oletus: Riehakas mutta lyhyt ilo.

Välineet: Valkea vapaan kanan muna. Koira.

Tapahtuman kuvaus: Kananmuna sijoitettiin keskelle eteisen lattiaa. Koira kiinnostui oitis. Pyörittely ja kanniskelu oli äärimmäisen varovaista. Viltille päätyivät lopulta, jossa nenällä munan tuuppiminen jatkui. Erittäin varovainen kananmunan rei'itys tapahtui lopulta, jonka jälkeen erinomaisen huolellinen sisällön imeminen kautta litkiminen. Kesti kauan eikä vahingossakaan säretty kuorta enempää kuin aivan välttämätöntä. Lopuksi söi myös kuoret, nekin äärimmäisellä varovaisuudella.

Käytetty aika: 14 minuuttia.


Testi tuotti yllättävät tulokset. Tästä kenties voisin päätellä, että raikuli-intoilija-häslääjä -koirastamme löytyy myös salaperäisiä keskittymisen voimavaroja. Ehkä jonakin päivänä saamme ne valjastettua käyttöön myös hyödyllisempinä hetkinä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti